Dikilili muhtarlar Ata’sının izinde

Dikili Belediyesi'nin 'Atamıza ve  Şehitlere Saygı, Cumhuriyete Bağlılık' temasıyla geleneksel olarak gerçekleştirdiği kültür gezileri tüm hızıyla sürüyor. Dikili Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün koordinasyonunda '...

Özgürses Gazetesi
04:20 -
Abone ol
Dikilili muhtarlar Ata’sının izinde

Dikili Belediyesi’nin ‘Atamıza ve  Şehitlere Saygı, Cumhuriyete Bağlılık’ temasıyla geleneksel olarak gerçekleştirdiği kültür gezileri tüm hızıyla sürüyor.

Dikili Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün koordinasyonunda ”Atamıza ve  Şehitlere Saygı, Cumhuriyete Bağlılık” teması ile gerçekleştirdiği kültür gezilerinin bu seferki durağı Ankara oldu.

Kararlılıkla Yürüdüler

Dikili ilçesi  sınırlarında görev yapan muhtarlardan gelen talep doğrultusunda, Anıtkabir’e gerçekleştirilen ziyarete Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’da eşlik etti. Dikili Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik Dikilili muhtarların saat 11.00 de Aslanlı Yol’da toplanmasıyla başladı. Atatürk ilke devrimlerine, demokratik, laik cumhuriyete, hukuk devletine, üniter yapıya ve tam bağımsız idealine sahip çıkmak için Anıtkabir’de toplandıklarını belirten Dikilili muhtarlar, daha sonra tören meydanına yürüdüler. Kitle yürüyüşün ardından Atatürk’ün mozolesine yöneldi, burada mozoleye çelenk bırakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin 2’nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün anıt mezarı ziyaret edildi.

“Mutluyuz; Atamız ve O’nun Aziz Hatırası İle Buluştuk”

Etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Yaylayurt Mahalle Muhtarı Gürsel Uslu, çok önemli ve anlamlı bir buluşmayı gerçekleştirdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“İlçemizde görev yapan muhtar arkadaşlarımızla bir araya gelip, Atamız ve onun aziz hatırası ile buluşma kararı aldık. Bunu Mustafa başkanımızla paylaşarak destek istedik. Mustafa Başkanımız da talebimize destek vererek bu anlamlı buluşmanın gerçekleşmesini sağladı. Bizler bugün burada Dikilili muhtar arkadaşlarımızla tek yürek olarak Atatürk ilke devrimlerine, demokratik, laik cumhuriyete, hukuk devletine, üniter yapıya ve tam bağımsız idealine sahip çıktığımız ve sonsuza çıkmaya devam edeceğimizi haykırdık. Bu anlamlı etkinliği gerçekleştirmemizde katkı sunan herkese gönülden teşekkür ediyoruz”