Ertürk: “Aliağa’yı çok daha iyi yerlere çıkarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz”

12 Ekim 2022 tarihinde yapılacak Aliağa Ticaret Odası seçimlerinde yeniden başkanlığa aday olacağını geçtiğimiz günlerde düzenlenen aday tanıtım toplantısı ile duyuran ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk ve ekibi çalışmaları...

Özgürses Gazetesi
08:05 -
Abone ol
Ertürk: “Aliağa’yı çok daha iyi yerlere çıkarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz”

12 Ekim 2022 tarihinde yapılacak Aliağa Ticaret Odası seçimlerinde yeniden başkanlığa aday olacağını geçtiğimiz günlerde düzenlenen aday tanıtım toplantısı ile duyuran ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk ve ekibi çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Aliağa Ticaret Odası seçimlerine Mavi liste ile girecek olan ALTO Başkanı Ertürk, seçime sayılı günler kala Aliağa’da faaliyet gösteren bir otelde meslek komitesi üyeleri ile bir araya geldi.

Ertürk: “Sizler olmasanız biz de bu kadar güçlü olma şansımız yok”

“Ülkemizin önemli değeri Aliağa’mızın ve bu değerin ortaya çıkmasının temel taşı olan üyelerimizin ihtiyaçlarını ve varması gereken vizyonu; var olan Oda tecrübemizle ve projelerimizle görev süremizde olduğu gibi yeni dönemde de hayata geçirmeye hazırız” diyerek sözlerine başlayan Ertürk, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Seçime yaklaştığımız bu süreçte, sahada çok değerli, çok kıymetli, gücü ve kuvveti çok yerinde olan bir ekiple yeni bir 4,5-5 yıla doğru yelken açmak üzere buradayız. Biz bu yelkeni açtık ama yelkenin rüzgârlarını siz sahada öyle bir doldurdunuz ki bizim yelkenin nerede duracağından haberimiz bile yok. Bundan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten sahada çok güçlü bir hale geldik. Bu sizlerin gayretiyle oldu. Ortaya çıkan bu tablo sizlerin çalışma hayatınızdaki başarıların bir sonucudur. Bu sürece bizler de buna destek olduk. Ama sizler olmasanız bizim de bu kadar güçlü olma şansımız yok” dedi.

“Görev süremizce Aliağa ve üyelerimiz için elimizden gelen gayreti gösterdik”

Ertürk konuşmasına şöyle devam etti: “Odaların gücü üyelerinden gelir. Bizim de gücümüz sizden geliyor. Biz şu anda burada olan komite üyelerimizle beraber önümüzdeki yıllarda Aliağa’yı çok daha iyi yerlere çıkarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Biz odalar genelde yaptırım gücü olan kurumlar değiliz. Ama temsil kabiliyeti çok güçlü olan kurumlarız. Bu temsil kabiliyetimiz çerçevesinde Aliağa için ve üyelerimiz için gerekli olan her şeyi yapma noktasında elimizden gelen tüm gayreti bugüne kadar sarf ettik. Bugünden sonra da sonuna kadar sarf edeceğiz. Bunu sarf ederken ne yaptık diye şöyle bir baktığımızda, şu an karşımızda olan Hamdi Erdem Bey bile hala benim başkan vekilim olarak görev yapıyor. O da bu yaptıklarımıza şahittir. Doğru da yaptıysak, yanlış da yaptıysak hep birlikte yaptık. Ama doğru yaptığımıza inanıyoruz.”

“4,5 yıl içerisinde pandemi olmasına rağmen Aliağa Ticaret Odası kurumsallaştı”

“2018 seçimlerinden sonra maalesef ki dünyada çok şeyler değişti. Pandemiden çıkıyoruz derken farklı bir ekonomik süreçle karşı karşıya kaldık. Bunun da kendine özgü ayrı sorunları var. Derken bir baktık ki 4,5 yıl olmuş. Zor şartlarda görevlerimizi yerine getirmeye çalıştık ve bence başarılı da olduk.   Bu sürenin nasıl geçtiğini çok da fazla anlamadık ama 4,5 yıl içerisinde pandemi olmasına rağmen Aliağa Ticaret Odası önce kurumsal anlamda güçlendiği gibi arkasından da dijital dönüşüm noktasında önemli mesafe aldık. Şu anda bütün üyelerimiz dijital ortamda istedikleri belgeleri istedikleri zaman çok rahat alabilecek bir seviyedeler. Odaya gelmelerine bile gerek yok. Arkasından ticaret sicil ve ticari gazetelerle alakalı 2-3 saat içerisinde çözüm olabilecek yine dijital platformları kurduk. Pandemi olmasına rağmen baya ilerlediğimiz kanaatindeyim bu konularda. İlçemizin temel iki sorunu olan sağlık ve ulaşım alanlarında çok güzel sonuçlar aldık. Yaşamımızı sürdürdüğümüz ilçemize sorumluluğumuz gereği sosyal sorumluluk çalışmalarımızı arttırdık. Tecrübemizle ve projelerimizle görev süremizde olduğu gibi yeni dönemde de pek çok çalışmayı hayata geçirmeye hazırız. Genç ve dinamik ekibimizle Aliağa Ticaret Odası’nı daha üst yerlere taşıyıp üyelerine hizmet etme kalitesini sürekli yükselten ve üyelerine dokunabilen bir anlayışı sürdürmek istiyoruz. Bunun için ekibimizi mümkün olduğunca gençleştirmeye çalışıyoruz ki özellikle komitelerdeki üyelerimize dokunabilsinler, sorunlarını bize aktarabilsinler diye.”

Konuşmasını katılımcılara ve basına teşekkür ederek sonlandıran Başkan Ertürk, daha sonra basının sorularını yanıtladı. Toplantı basına kapalı devam etti.

Haber: Özgür GÜN/ÖZGÜRSES GAZETESİ