İzmir’de Madde Bağımlılığı ile Daha Etkin Mücadele Masada

İzmir de ve Türkiye de Çocuk ve Ergenlerde Madde Bağımlılığı ile Mücadele  çalışmalarının ele alınacağı “Çocuk ve Ergenlerde Madde Bağımlılığı ile Mücadele Çalıştayı  "29 Haziran 2016 Çarşamba” günü Buca...

Özgürses Gazetesi
01:50 -
Abone ol
İzmir’de Madde Bağımlılığı ile Daha Etkin Mücadele Masada

İzmir de ve Türkiye de Çocuk ve Ergenlerde Madde Bağımlılığı ile Mücadele  çalışmalarının ele alınacağı “Çocuk ve Ergenlerde Madde Bağımlılığı ile Mücadele Çalıştayı  “29 Haziran 2016 Çarşamba” günü Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde gerçekleştirilecektir.

İzmir Valiliği himayelerinde  İzmir İl Halk Sağlığı  Müdürlüğü , İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çocuk Ergen ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) ,  E.Ü. Çocuk ve Ergen Alkol Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Madde Bağımlılığı ve E.Ü. Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü Başkanlığı   öncülüğünde, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı,  Emniyet, Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri, Müftülük, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzmir Kamu Hastaneleri Birliği Kuzey ve Güney Genel Sekreterlikleri, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile düzenlenen çalıştayda  İzmir de Çocuk ve Ergenlerde Madde Bağımlılığı ile Mücadelede kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon artırılarak daha etkin mücadele amaçlanmaktadır.

Madde Bağımlılığı ile Mücadelede yapılan çalışmaları değerlendirmek, kurumlar arası işbirliği imkanlarını artırmak amacıyla yapılacak çalıştayda uzmanlar, bilim insanları ve kurum temsilcileri yapılacak üç panel ve iki çalıştay oturumu ile İzmir’de ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele çalışmalarını değerlendirme fırsatı bulacaklar.

Aynı zamanda çalıştay başkanı olan İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Prof. Dr. Gökhan AKBULUT yaptığı açıklamada madde bağımlılığının dünyada ve ülkemiz ciddi bir halk sağlığı sorun olduğunu belirterek çalıştayda gençleri tehdit eden bu sorun karşısında daha etkili mücadele imkanlarını tartışacakları bilgisini verdi. Prof. Dr. AKBULUT madde bağımlılığı ile mücadele çok boyutlu  bir mücadele olup kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon çok önemli, sorunun asayiş, eğitim, kültür, sanat, spor, sağlık, hukuk gibi bir çok boyutu var. Gençleri bu illetten korumak ve kurtarmak için el birliği ile mücadele etmemiz gerekiyor dedi. Prof. Dr. AKBULUT Sağlık Bakanlığı bu konuda Çocuk Ergen ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM)  açarak çok önemli bir adım attı. İzmir de bize bağlı olarak hizmet veren Çocuk Ergen ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM)  bir yıldır hizmet veriyor Çalıştay ÇEMATEM’in birinci yılına denk geliyor biz aynı zamanda bu vesile ile kendimizi değerlendirme fırsatı bulacağız. Bu çalıştayda kendi çalışmalarımızı değerlendirirken diğer kurum ve bakanlıkların bilgi  ve deneyim birikiminden faydalanmak, işbirliği imkanlarını genişletmek istiyoruz şeklinde konuştu.

İzmir Valisi sayın Erol AYYILDIZ, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı sayın Mustafa DOĞRU,  İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü  sayın Uzm. Dr.  Bediha SALNUR, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü sayın Nesim TANĞLAY, İl Emniyet Müdürü sayın Celal UZUNKAYA, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü sayın Ömer YAHŞİ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü, sayın  Ali Osman TATLISU, İzmir İl Müftüsü, sayın Prof. Dr. Ramazan MUSLU,  İzmir İl Kamu Hastaneleri Birliği  Kuzey Genel Sekreteri  sayın Doç. Dr. Ahmet ERBAYCU ve İzmir İl Kamu Hastaneleri Birliği  Güney Genel Sekreteri sayın Prof.Dr. Behzat ÖZKAN’ın onursal başkanlığını yaptığı, Başkanlığını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü  Başkanı sayın Prof. Dr. Hakan ÇOŞKUNOL  ile Tepecik E. A. Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan AKBULUT’un yaptığı çalıştay   29 Haziran 2016 Çarşamba günü 09 da açılış töreni ile başlayacak  olup; İzmir de Madde Bağımlılığı İle Mücadelede Neler Yapıldığının paylaşılacağı panel ile  devam edecektir. Bu panelde  İzmir İl Halk Sağlığı  Müdürlüğü, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çocuk Ergen ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM),  E.Ü. Çocuk ve Ergen Alkol Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi, E.Ü.  Madde Bağımlılığı ve E.Ü. Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı,   Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü,  D.E.Ü. Tıp Fakültesi ve İzmir İl Kamu Hastaneleri Birliği  Kuzey ve Güney Genel Sekreterlikleri madde bağımlılığı ile mücadele çalışmalarını sunma imkanı bulacaktır.

Sağlık Bakanlığı Madde Bağımlılığı ile Mücadele Çalışmalarının ele alınacağı panelin ardından yapılacak olan Madde Bağımlılığı ile Mücadeleye Bütüncül Bakış başlıklı panelde Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Yataklı Servisin Tedavi Edici Etkisi ve Gençlerle Çalışma İlkeleri ile Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Kurumsal Yaklaşım ve Kurumsal Düzenlemeler başlıklı sunumlar yer almaktadır.

Madde Bağımlılığı ile Mücadeleye Bütüncül Bakış başlıklı çalıştay oturumunda katılımcılar Madde Bağımlılığı ile Mücadelede İzmir’de neler yapabiliriz konusunu tartışacaklar.

Genel Değerlendirme oturumunda katılımcılar madde bağımlılığı ile mücadeleyi nasıl geliştirebiliriz? Hedefler, öneriler,  projeler, işbirliği imkânlarını tartışarak daha etkin mücadele imkânlarını arayacaklar. Çalıştay; sonuç raporunun paylaşımının ardından saat 18.00 de sonlandırılacaktır.