Yeni Kaymakam Zekeriya Güney

Resmi Gazete’de yayınlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Aliağa kaymakamı değişti. Kaymakam Ömer Karaman Samsun Vali Yardımcısı olurken, Aliağa’ya İstanbul Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney atandı. Resmi Gazete’de,...

Özgürses Gazetesi
01:25 -
Abone ol
Yeni Kaymakam Zekeriya Güney

Resmi Gazete’de yayınlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Aliağa kaymakamı değişti. Kaymakam Ömer Karaman Samsun Vali Yardımcısı olurken, Aliağa’ya İstanbul Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney atandı.

Resmi Gazete’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla atama kararnamesi yayınlandı. Resmi Gazete’de Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi de yer aldı. Yayınlanan kararname ile 422 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Aliağa kaymakamı da değişti. 2020 yılının Ağustos ayından bu yana Aliağa Kaymakamı olarak görev yapan Ömer Karaman Samsun Vali Yardımcısı olurken, Aliağa’ya İstanbul Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney atandı.

Zekeriya Güney kimdir?

1971 yılında Samsun’un Kavak ilçesine bağlı Yenitoptepe Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde okuduktan sonra, ortaokul ve lise öğrenimini Ladik ilçesi, Akpınar Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü 1992 yılında bitirdi. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Zekeriya Güney, 1994 yılında kaymakamlık mesleğine adım attı. 1996 yılında 8 ay İngiltere’ye kursa giden Zekeriya Güney, Karabük-Eskipazar, Ankara-Evren İlçelerinde kaymakamlık görevini vekâleten yürüttü. Daha sonra sırasıyla; Giresun-Alucra, Ardahan-Posof, Malatya-Hekimhan, Kastamonu-Araç, Afyonkarahisar-Emirdağ, Tekirdağ-Şarköy, Kayseri-Talas Kaymakamlığı görevlerini yürüttü. 14 Temmuz 2020 tarihinden bu yana Zeytinburnu İlçe Kaymakamı olarak görev yapan Zekeriya Güney, 2022 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Aliağa kaymakamı olarak atandı.