Emek ve Demokrasi Platformu terörü lanetledi!

AliaÄŸa Emek ve Demokrasi Platformu bileÅŸenlerince  Ankara'da yaÅŸanan  ve 37 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve 125'inin ise yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısını protesto etmek amacıyla Petrol-Ä°ÅŸ AliaÄŸa Åžubesi önünde basÄ...

Özgürses Gazetesi
11:05 -
Abone ol
Emek ve Demokrasi Platformu terörü lanetledi!

AliaÄŸa Emek ve Demokrasi Platformu bileÅŸenlerince  Ankara’da yaÅŸanan  ve 37 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve 125’inin ise yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısını protesto etmek amacıyla Petrol-Ä°ÅŸ AliaÄŸa Åžubesi önünde basın açıklaması yapıldı.

Aliağa Petrol-İş Sendikası Şube binasının önünde düzenlenen basın açıklamasından önce Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay şunları dile getirdi;

“Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yapılan terör saldırısında hayatını yitiren vatandaÅŸlarımızın acısını yaÅŸarken, 13 Mart akÅŸamı Ankara Güven Park otobüs durakları yakınında bombalı bir araçla yapılan hain terör saldırısı sonucu 37 vatandaşımız hayatını kaybetmiÅŸ,122 vatandaşımız yaralanmıştır.

 

Bu alçakça düzenlenen saldırıların altında her kim ya da kimler var ise şunu çok iyi bilmelidir ki,milletimiz hain saldırılara boyun eğmeyecek, birlik ve bütünlüğünden asla taviz vermeyecektir.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baÅŸsaÄŸlığı, yaralı vatandaÅŸlarımıza acil ÅŸifalar diliyoruz.” Dedi.

Oktay’ın konuÅŸmasının.Sonrasında Disk Genel-Ä°ÅŸ Sendikası AliaÄŸa Temsilcisi DoÄŸanÅŸah Aydın terör olaylarına iliÅŸkin hazırlanan bildiriyi okudu.

Okunan bildiri şöyle;

Ankara Katliamını Nefretle Kınıyor, Lanetliyoruz…

Ankara‘da yine bir bombalı eylem sonucunda, açıklamalara göre 37 yurttaşımız yaşamlarını kaybetmiş, 100‘den fazla yurttaşımız da yaralanmıştır. Yaşamlarını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına baş sağlığı, bütün yaralılara acil şifalar diliyoruz. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu olarak bu terör eylemini nefretle kınıyor, lanetliyoruz.

Saldırının sahiplerine sesleniyoruz; evlerine gitmek için otobüs duraklarında bekleyen insanlarımızı öldürdünüz, ekmek parası peşindeki emekçileri öldürdünüz, yurtlarına dönmeye çalışan gençlerimizi öldürdünüz, üniversiteye giriş sınavı heyecanını yaşayan çocuklarımızı öldürdünüz… Hepimizi vurdunuz, hepimizi öldürdünüz…

Unutmamak gerekiyor, Gezi Parkı DireniÅŸi, 7 Haziran seçimleri ve son olarak 1 Kasım seçimlerinden bu yana Türkiye adeta “katliamlar ülkesi” haline getirilmiÅŸtir. Bu sonuncusu, baÅŸkent Ankara‘da beÅŸ ay içinde gerçekleÅŸen üçüncü katliamdır.

Ülkemizi bu karanlığın ortasına sürükleyen siyasal iktidar, Suriye’nin istikrarsızlaşmasının, iç savaşla parçalanmasının en önde gelen sorumlularından birisi olduğunu unutmamalıdır.

Ülkeyi yönetenlerin, ülke içinde ve Suriye‘de savaş politikalarında ısrar etmesi, ‘Suriye’deki istikrarsızlık bizi vuruyor’ açıklaması, Türkiye‘yi bir savaş alanı olarak görmesi, terörden medet umması, toplumda düşmanlıklar yaratması asla kabul edilemez. Terör nereden, kimden gelirse gelsin terördür benimsenemez.

 

AliaÄŸa Emek ve Demokrasi Platformu olarak Diyoruz ki;

Siyasal iktidar; halkın can güvenliğini sağlayamamaktadır. Yaşamlarını kaybeden yurttaşlarımız için taziye mesajları yayınlamak, yaralılara şifa dilemek ve basmakalıp demeçlerle bir ülke yönetilemez.

Ölümlerin olmadığı, hiç kimsenin burnunun kanamadığı bir ülkede yaşamak, bütün yurttaşlarımızın, hepimizin hakkıdır ve bu husus siyasi iktidarların sorumlulukları arasındadır.

Tüm bu nedenlerle İçişleri Bakanı başta olmak üzere halkın güvenliğini sağlayamayan tüm sorumlular istifa etmelidir.

Halkımızı acı, korku ve belirsizlik ile esir alacak, Türkiye‘yi kan gölüne çevirecek tehlikeli gidişata son verilmelidir. Barışın, emeğin, demokrasinin sesi yükseltilmelidir. Emek ve demokrasiden yana olanlar bu gidişe son verecek duyarlılık ve birlikte mücadele iradesini göstermelidir.

Terörün hedef aldığı birlikte kardeşçe yaşama anlayışımızdan vazgeçmeyeceğiz. Barış içinde ortak yaşam anlayışımızdan taviz vermeyeceğiz. Emek, barış, demokrasi, laiklik düşmanlarına karşı mücadeleye kararlılıkla devam etme ısrarımızı inatla sürdüreceğiz.

Hepimiz Vurulduk Hepimiz Öldük ALÇAKÇA SALDIRIYI KINIYORUZ..

AliaÄŸa Emek ve Demokrasi Platformu

Okunan bildirinin ardından hayatını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu