Dikili plajlarına bahar temizliği

Hava sıcaklıkların yükselmesi ve bahar mevsiminin kendisini hissettirmesiyle birlikte çalışmalarına hız veren Dikili Belediyesi, ilçenin gözde kumsallarında bahar temizliği çalışması başlattı.   Ege'de tatilin en renkli ve en...

Özgürses Gazetesi
11:33 -
Abone ol
Dikili plajlarına bahar temizliği

Hava sıcaklıkların yükselmesi ve bahar mevsiminin kendisini hissettirmesiyle birlikte çalışmalarına hız veren Dikili Belediyesi, ilçenin gözde kumsallarında bahar temizliği çalışması başlattı.

 

Ege’de tatilin en renkli ve en ekonomik merkezlerinden biri olan Dikili ilçesi, Dikili Belediyesi ekiplerinin başlattığı kararlı çalışmalarla masmavi denizi, kilometrelerce kesintisiz devam eden kumsalında sıralanmış mavi bayraklı plajları ve doğal koylarıyla bu yıl da yerli ve yabancı turistlere unutamayacağı güzellikte bir tatil sunmaya hazırlanıyor.

 

Denizköy pırıl pırıl oldu

 

Dikili Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince başlatılan ve ilk olarak Denizköy kumsalında icra edilen bahar temizliği çalışmaları yaz sezonunun açılışına kadar tüm kumsalları kapsayarak devam ederek, ilçe genelindeki plajlarda hizmet kalitesi en üst seviyede tutulacak. Denizköy kumsalında 18 personel 1 traktör, biri özel çöp kamyonu olmak üzere 2 kamyon ile  gerçekleştirilen çalışma kapsamında Denizköy kıyı şeridindeki tüm sahil, plaj, yürüyüş bantları, site yolları kışın izlerinden ve atıklardan temizlenerek pırıl pırıl yapıldı. İlk gününde 2 traktör ve 1 kamyon atık ile çöpün toplandığı çalışmalara bölge sakinleri de tam not verdi.

 

“Plajlarımız Yaza Hazır Hale Getiriliyor”

 

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da, Dikili Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün  kent genelinde olduğu gibi sahil bölgelerinde de örnek bir çalışma yürüttüğüne dikkat çekerek açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

“Bahar kendini yavaş yavaş hissettirmeye başladı. Ardı da yaz. Dikili Belediyesi olarak yaza hazırlıklarımıza şimdiden başladık. Öncelik hedeflerimizden biri de sahillerimizde ve civar bölgelerde olası kötü görüntüyü yok edip, temiz bir çevreyi baki kılmaktır. Tabi bu kararlılığımızda hemşerilerimizin ve ilçemize misafir gelen konuklarımızın yardımıyla  başarılı olacağımıza inanıyoruz. Çünkü en büyük temizlik kirletmemektir. Bahar temizliği çalışmalarında ilk olarak kumsallarımızda kaba temizlik diye tabir edilen atıkların toplanması gerçekleştiriyoruz.  Ardından da kumsal ve plajlarımızda gerçekleştireceğimiz ikinci bir çalışma da kum temizleme makinası ile plajlarımızdaki kumun içinde bulunan deniz kabuğu, midye, yosun, ağaç parçaları, sigara izmaritleri, taşlar, cam parçaları, metal parçaları, tıbbi atıkları, dal, ambalaj atıkları, hayvan pislikleri gibi istenmeyen yabancı maddeleri ayıklayacağız. Kumsallarımızı hem temiz hem de çıplak ayakla güvenle yürünebilecek duruma getirecek bu çalışmalarımızı kesintisiz, artarak devam ettireceğiz. Dikili Belediyesi olarak geçen 2 yılda olduğu gibi bu yılda amacımız, kentimizde yaşayan ve kentimize tatillerini yapmak için gelen misafirlerimizin tatilleri boyunca farklı unsurlardan olumsuz etkilenmesini önlemek ve temiz bir ortamda o anları yaşamalarını sağlamaktır” dedi.