İzmir Caddesi esnafı “Trafik açılsın istiyor”

İzmir Caddesi'nin trafiğe kapanmasından sonra işlerinin kötüye gittiğini belirten cadde esnafı, caddelerinin tekrar trafiğe açılması için imza kampanyası başlattı. Toplanan imzaları Aliağa Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, AK Par...

Özgürses Gazetesi
11:26 -
Abone ol
İzmir Caddesi esnafı “Trafik açılsın istiyor”

İzmir Caddesi’nin trafiğe kapanmasından sonra işlerinin kötüye gittiğini belirten cadde esnafı, caddelerinin tekrar trafiğe açılması için imza kampanyası başlattı. Toplanan imzaları Aliağa Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, AK Parti,CHP ve MHP İlçe Başkanlığı ile Aliağa Ticaret Odası gibi kurumlara ilettiklerini belirtiler.

Aliağa Belediyesi’nin Çağdaş Kent projeleri kapsamında  görsel ve estetik açıdan  rengarenk bir görünüme kavuşan caddede, görsel kirliliğe neden olacak unsurlara da izin verilmeyen  ve trafiğe kapatılan İzmir Caddesi’nin esnafları  caddelerinin yeniden trafiğe  açılmasını istiyor. Seslerini duyurabilmek için İzmir Caddesi üzerinde  dün bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.  Yapılan açıklamada verilen mesaj oldukça netti.  Bu istekleri olmaması dahilinde  kepenk kapatarak eylem yapacaklarını belirttiler.

“İŞLERİMİZ  YÜZDE 99 KESİLDİ” 

Cadde esnafılarından Sevim Kaya düzenlenen basın açıklamasında şunları dile getirdi. “Birbirimizi teselli ettik. Sen yeni açtın, kriz var, seçim var, biraz bekle “diyerek suçu hep kendimizde aradık. Bu caddenin trafiğe kapatılmasıyla işlerimiz de %99 eksilme oldu. Zarara uğradığımızdan dolayı zor durumdayız. Caddemiz trafiğe  açılsın. Biz burada hem esnafız, hem de halkız. Mademki halk burada önemli, bütün meclis üyelerinden karar alarak bizim bu caddemizin trafiğe açılarak  caddenin  eski durumunu istiyoruz. Esnaf arkadaşlarımız da bu imzaları verdikleri için kendilerine de çok teşekkür ediyorum. En sonunda sesimizi bir yerlere duyurduk ki Sayın Aydın Şimşek beyde bizim yanımızda oldu. ” Dedi.

“CADDE GÜZELLEŞTİ DİYE, DÜKKAN SAHİPLERİ ZAM YAPTI”

İzmir Caddesinde esnaflardan  Melike Mutlu ise Belediye tarafından  bir ay içerisinde caddenin düzenlemesinin biteceğini söylemelerine  rağmen  altı ayda düzenlemesinin bittiğini  Bu süre içerisinde çok çileler çektiklerini dile getiren Mutlu, ” Bu caddenin düzenlenmesindeki süre içerisinde çok çile çektik.  Ama çok büyük umutlarla da bekledik. Belki iyi olur, belki güzel olur diye bekledik. Hep birbirimize destek olduk. Olmaz diyenlere “ dur öyle deme biraz sabredelim” dedik. Cadde güzelleşti diye dükkan sahipleri kiralara zam yaptı. Ben kiracı olduğum için Benim dükkan sahibimde kirama zam yaptı. Cadde trafiğe  kapandığından bu yana  Gelirimizden çok gidenlerimiz çoğaldı.Bu nedenle  yeniden Caddenin trafiğe açılmasını istiyoruz şeklinde konuştu.