KUBİLAY BOYA’DA ÜRETİM DURDU, SATIŞ YOK

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde (ALOSBİ) faaliyet gösteren Kubilay Boya fabrikasında çalışan Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi’ne bağlı bir çalışan sendika üyesi olduğu için işten çıkarıldı. Aliağa Organize Sanayi Bölge...

Özgürses Gazetesi
03:19 -
Abone ol
KUBİLAY BOYA’DA ÜRETİM DURDU, SATIŞ  YOK

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde (ALOSBİ) faaliyet gösteren Kubilay Boya fabrikasında çalışan Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi’ne bağlı bir çalışan sendika üyesi olduğu için işten çıkarıldı.

Aliağa Organize Sanayi Bölgesinde bulanan Kubilay Kimya ve Boya San. Tic.Ltd. Şti.’de çalışan işçiler çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına anayasal haklarını kullanarak Petrol-İş sendikasına üye oldular. Sürdürmüş oldukları örgütlenme mücadelesi devam ederken sendikaya ve örgütlü işçinin birliğine tahammül edemeyen Kubilay Boya işvereni sendikalı oldukları gerekçesiyle 3 işçiyi zorunlu izne çıkardığı ve izni biten bir işçiyi işbaşı saatinde fabrikaya gittiğinde iş aktinin fesh edildiği bildirildi. Bunun üzerine Petrol-İş Sendikası fabrika önünde işçilerle birlikte direnişe geçmiş, Kubilay Boya’da üretimi ve satış durdurulmuştur.

İş akdinin feshedilmesi üzerine iş yeri önünde eylem başlatan işçilere Petrol – İş sendikasından destek gecikmedi. Şube Başkanı Ahmet Oktay Şube Başkan Yardımcısı Menderes Akdağ, Mali sekreter Mevlüt Çınar ve sendika üyeleri çıkarılan işçiye destek için fabrika önündeki eyleme destek verdiler.

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay işçi çıkarımıyla ilgili olarak şunları dile getirdi: “Sendika üyesi kardeşimizin iş akdini çalıştığı fabrika fes etti. Biz iş verenle görüşmeye çalıştık ama görüşmeye yanaşmadılar. Şuan sendikaya üye olan arkadaşlarımız burada işi bıraktılar. Sabah bir basın açıklaması yaptık.  Bizim talebimiz bellidir. Burada artık toplu sözleşmeli sendikalı bir iş yeri olmasıdır. Bizlerde bununla ilgili bugüne kadar gerekli  mücadeleyi verdik.  Bu gün yaşadıklarımız, yeni bir  mücadelenin burada hayata geçmesidir. iş akdinin fes edilmesiyle birlikte iş vereni aradık ama açmadılar, ulaşamadık.  İşçi çıkarımıyla ilgili olarak aldığımız duyum ise çıkarımların devam edeceğidir. Biz gerekli mesajı verdik. Mücadelemiz bu arkadaşlarımızın tekrar içeriye girinceye kadar devam edecektir.  Bakanlık kayıtlarında  fabrikada çalışan kayıtlı 89 işçi olduğu görülüyor. 51 işçimiz sendikamıza üye. Sabah yaptığımız basın açılamasından sonra içeriye girmeye çalıştık fakat  patron kapıyı kapadı.  Görüşmeyi kabul etmedi. Mücadelemiz devam edecektir.”dedi.