TÜRK – ALMAN DOSTLUK GÜNÜ’NDE BERGAMA

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu evsahipliğinde bu yıl altıncısı düzenlenen “Türk – Alman Günü”nün onur konuğu UNESCO Dünya Mirası Bergama oldu. Ege Bölgesi’nde bulunan Almanya bağlantılı kurumları ve Alman...

Özgürses Gazetesi
12:39 -
Abone ol
TÜRK – ALMAN DOSTLUK GÜNÜ’NDE BERGAMA

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu evsahipliğinde bu yıl altıncısı düzenlenen “Türk – Alman Günü”nün onur konuğu UNESCO Dünya Mirası Bergama oldu.

Ege Bölgesi’nde bulunan Almanya bağlantılı kurumları ve Almanca dersi verilen okulları Türk müesseseleri ile bir araya getiren etkinlik çerçevesinde Bergama Belediyesi de UNESCO Dünya Mirası vurgusu yaparak bir stant açtı.

Bergama Belediyesi UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Başkanlığı’nda görevli arkeolog Bülent Türkmen’in sorumluluğundaki stant, ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Türkmen ziyaretçilere Bergama’nın tarihi mirasını ve kültürel zenginliklerini anlattı.

Panayır atmosferinde gerçekleşen “Türk – Alman Günü”, Türkiye ve Almanya arasındaki kültürel, ekonomik ve toplumsal ilişkilerin çeşitliliğini ortaya koyması bakımından büyük önem taşıyor.

İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Alman Okulu, Alman – Türk Sanayi ve Ticaret Odası, Goethe Enstitüsü, Alman Akademik Değişim Servisi, İzmir Alman Kadınlar Grubu, İzmir Alman Silahlı Kuvvetler Birliği ve Bremeninvest Yatırım Destek Ofisi de etkinliğin destekleyicileri arasında.

Bergama Belediyesi, uzun yıllardır Almanya’da düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı’na katılarak Almanya’nın önde gelen turizm profesyonelleri ve vakıfları ile bir araya geliyor. Bunun yanı sıra Belediye, Bergama’daki kazı çalışmalarını yürüten Alman Arkeoloji Enstitüsü ile de zaman zaman ortaklaşa projelere imza atıyor.

Berlin’deki Pergamon Museum’da sergilenen ve anavatanı Bergama olan Zeus Sunağı’nın bulunduğu müze salonu restorasyon çalışmaları nedeniyle 5 yıllığına ziyarete kapatılmıştı. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in Berlin’de Alman yetkililer ile gerçekleştirdiği temaslar çerçevesinde Zeus Sunağı’nın kapalı kalacağı süre içerisinde Pergamon Museum’a gelen ziyaretçilere yönelik UNESCO Dünya Mirası Bergama’yı tanıtma faaliyetleri gerçekleştirilmesi ve ziyaretçilerin ilçeye yönlendirilmesi kararlaştırılmıştı.