CUMA PAZARI’NDA ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

  Bergama Belediyesi’nin yerelde kalkınmayı desteklemek amacıyla geçtiğimiz hafta açılışını yaptığı “Köylü Üretici Pazarı” ya da bilinen adıyla “Cuma Pazarı” Bergamalıların gözde alışveriş noktası olmaya aday. ...

Özgürses Gazetesi
04:34 -
Abone ol
CUMA PAZARI’NDA ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

 

Bergama Belediyesi’nin yerelde kalkınmayı desteklemek amacıyla geçtiğimiz hafta açılışını yaptığı “Köylü Üretici Pazarı” ya da bilinen adıyla “Cuma Pazarı” Bergamalıların gözde alışveriş noktası olmaya aday.

Açıldığı ilk gün vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği pazar yeri, ikinci haftasında da büyük bir kalabalığı ağırladı.

Cuma Pazarı’nın bu sabahki ilk ziyaretçilerinden biri Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’ti. Tek tek tezgahları dolaşan Başkan Gönenç, üreticilerle sohbet ederek bilgi aldı. Ardından da alışveriş yaptı.

Ekin Loncası’ndaki pazar yerinin öğle saatlerinde ise İzmir’den gelen konukları vardı. “Bergama Seni Çağırıyor” projesinin bu yılki ilk seferiyle Bergama’ya gelen İzmirliler, Cuma Pazarı’nı gezerek alışveriş yaptı.

Pazar, yerli üreticiye ek gelir sağlamasının yanı sıra doğal ve sağlıklı beslenmek isteyen vatandaşlar için de bir cazibe merkezi.

Bölgede ilk ve tek olma özelliği taşıyan “Köylü Üretici Pazarı”nda köy yumurtasından peynire, cevizden bala, taze sebzeden bakliyata, zeytinden tereyağına deyim yerindeyse “bin bir çeşit” organik ürün bulunuyor.

“Köylü Üretici Pazarı”nın karşılaştığı yoğun ilginin üreticide büyük bir memnuniyet yarattığını belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Burası organik ürünlerle beslenmek isteyenler için bulunmaz bir fırsat. Üreticimiz de satışlardan oldukça memnun. ‘Bergama Seni Çağırıyor’ projesinin bu yıl Cuma günlerine denk geliyor olması da buradaki hareketliliği  arttıracaktır” dedi.