Ip Kamera Sistemleri ve Avantajları

IP Kamera Sistemleri, web ya da network bağlantılarından faydalanılarak kablolu ve kablosuz olarak diğer bir cihaza gereksinim duyulmadan görüntü verebilmekte olup uzaktan seyretme ve görüntüleri kayıt altına almak için kullanılacak olan El...

Özgürses Gazetesi
10:17 -
Abone ol
Ip Kamera Sistemleri ve Avantajları

IP Kamera Sistemleri, web ya da network bağlantılarından faydalanılarak kablolu ve kablosuz olarak diğer bir cihaza gereksinim duyulmadan görüntü verebilmekte olup uzaktan seyretme ve görüntüleri kayıt altına almak için kullanılacak olan Elektronik Güvenlik Kamera Sistemleri çeşitleridir.

CCD ya da CMOS sensöründen sağladığı sinyali, üzerlerindeki Linux işletim sistemi yüklü DVS (Digital Video Server) ile sağlamaktadır. Ekstra aparatlar ve kartlar gerektirmeyen en ileri teknolojiye sahiptir.

IP Tabanlı Kameralar, Cat kablo ağının daha geniş aralıklara genişletilmesini elde eden anahtarların, hubların ve yönlendiricilerin avantajlarından faydalanmaktadır. IP Kameralar bulunan network ağına bağlanarak gereksinimleri olan gücü ethernet kablosu olan CAT kablolar üzerinden alırlar. Yeni bir kablo hattı ve güç bağlantısına gereksinim duyulmaması nedeni ile IP Kamera Sistemlerinin Kurulumu rahat ve alt yapı maliyeti açısından avantajlı olmaktadır.

IP CCTV, AHD Kamera Sistemleri benzer biçimde video durağan sürücülere kaydedilir. Ama görüntü kameradan direk bir IP akışı içinde olduğu için videonun nasıl ve nerde kaydedildiğine dair daha fazla esneklik sunmaktadır.

IP Kameralarda kullanılacak olan NVR (Ağ Video Kaydedici) NVR, Network Video Recorder (Ağ Video Kayıt Cihazı) bir ağa bağlanmış IP Kameralar ya da Kablolu Ağ Kameralarından elde edilmiş görüntüyü hem kayıt bununla beraber saklama görevini yerine getirir. NVR Kayıt Cihazı, veri göndermek ve almak için yerel ağı kullanır. Elde edilmiş veriler NVR Kayıt Cihazı içerisinde bulunan sabit disklere kayıt edilir ve gereksinim duyulması halinde arşivlenen görüntü kayıtlarına ulaşarak ekran üzerinden seyretme olanağı sunmaktadır.

AHD Kameralarda yeni ilave edilecek her Kamera Sistemi için DVR’a 4, 8, 16 ve 32 kamera girişli kayıt cihazlarının kullanılması gerekir, bu şekilde sistem genişler. IP Sistemlerinde NVR Cihazı sisteme daha gelişmiş özelliklerinde yeni kameralar eklenmesine olanak sağlamaktadır. Sunucu üstüne ilave edilecek kamera izleme yazılımları ile tek bir aygıt üzerinde çok daha fazla kamera ekleyebilme imkanı vermektedir.

AHD Kamera Sistemleri ve IP Kamera Arasındaki Farklardan en önemlisi video sinyalinin iletilme şeklidir. AHD Kamera, video sinyalini TV veya VCR veya ekran benzer biçimde diğer bir alıcı tarafınca alınabilecek formatta dönüştürür.

IP Sistemler, görüntüsü aktarılan mekanının canlı ve sesli olarak bulunulan her yerden bilgisayar, laptop cep telefonu benzer biçimde cihazlardan rahatça takip edebilme imkanı sunmaktadır.

IP Kamera Sistemleri, Güvenlik Teknolojisindeki son yeniliklerin biçim bulmuş halidir ve IP CCTV ’nin temel olarak en üstün özelliği yüksek çözünürlükte olması ve bir hayli Yüksek Kalitede Görüntü sağlamasıdır. Yüksek Çözünürlükte ve kalitede bir video, Yüz Tanıma Sistemleri, Şehir İzleme Sistemleri, TEDES, Plaka Tanıma Sistemleri benzer biçimde dijital yakınlaştırma söz konusu olan Güvenlik Sistemlerinin kullanımında çok mühim özelliklerdir. Bu sebeple IP Kamera Sistemleri bu beklentileri yerine getirerek pek çok sistemde oldukça yaygın olarak kullanılır.

 

AVANTAJLARI

 

IP Kameraların Avantajlarına bakıldığında belli başlı IP Kamera Teknolojisi ile mümkün olabilen Mega Piksel Görüntü Kalitesi desteklenerek daha çok netlik ile daha çok detay alır. Kamera ile en yakın network anahtarı arasında kablolama yapılabilir. Yerleşik şifreleme ile daha güvenilir ve çok daha iyi kablosuz bağlantı sağlar. Mevcut kablolar kullanılabilir ve bu durum kurulumu daha kolay hale getirmektedir. IP Kamera İzleme İşlevi daha elastik bir yapıya sahip olup uzaktan erişim daha kolaydır. Böylece uzaktan gözetim ihtiyacı duyulan pek çok alanda kullanılıyor.

 

Gazi Information Teknoloji, yılların deneyimi ile Güvenlik Teknolojilerinin biçim bulmuş hali olan IP Kamera Sistemlerini Uygun Fiyatlarla sizlere sunmaktadır.”