FIRAT ÇAKIROĞLU PARKINDA SON RÖTUŞLAR YAPILIYOR

Aliağa'nın dört bir yanında oluşturulan sosyal alanlara bir yenisi daha ekleniyor. Vatandaşların huzur içinde zaman geçirebileceği alanlar inşa ederek, Aliağalıların hizmetine sunan Aliağa Belediyesi, kentin çehresini güzelleştirmeye dev...

Özgürses Gazetesi
06:09 -
Abone ol
FIRAT ÇAKIROĞLU PARKINDA  SON  RÖTUŞLAR YAPILIYOR

Aliağa’nın dört bir yanında oluşturulan sosyal alanlara bir yenisi daha ekleniyor. Vatandaşların huzur içinde zaman geçirebileceği alanlar inşa ederek, Aliağalıların hizmetine sunan Aliağa Belediyesi, kentin çehresini güzelleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Aliağa’da yapımı devam eden ve Mart ayı olağan meclis toplantısında alınan kararla isminin ‘Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ olması kararlaştırılan sosyal yaşam parkında artık son rötuşlar yapılıyor.

 

BEĞENİ TOPLADI 

Çevre düzenlemeleriyle ilçeye prestij kazandıran Aliağa Belediyesi’nin iki dönüm alan üzerine inşa ettiği sosyal yaşam parkında çalışmalar son aşamaya geldi. Parka dikilen palmiye ve jakaranda ağaçları Aliağa’ya farklı bir hava kattı. Ağaçlarla birlikte boş alanlar çimlendirildi. Etrafı ahşap çitlerle çevrilen ve hercai menekşe gibi mevsimlik çiçeklerle donatılan parkta oturma grupları, ahşap kamelyalar ve modern aydınlatma direkleri beğeni topladı.

 

BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI 

Daha güzel, daha yaşanabilir ve daha modern bir Aliağa için çalışmalarını aralıksız sürdüren Aliağa Belediyesi,  sosyal yaşam parkının ilk etabını belediye ekiplerinin geceli gündüzlü çalışmasıyla 48 saat gibi rekor bir sürede inşa etmişti. Parkın 2. etap yapım çalışmalarına  ise olumsuz hava şartları nedeniyle bir süre ara verilmişti.  Hava şartlarının düzelmesinin ardından hız kesmeden devam eden çalışmalar neticesinde sosyal yaşam parkının yapımı neredeyse tamamlandı. İzmir Ege Üniversitesi’nde öğrenci grupları arasında çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin verildiği park, birkaç gün içinde tamamlanıp hizmete açılacak.

 

ALİAĞA’YA YAKIŞTI 

İlçe genelinde park ve sosyal alan sayısını artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa’nın yeşil dokusunun zenginleştirilmesi ve düzenlenmesi amacıyla inşa edilen Parkın kentin merkezine yakışır bir mekân olduğunu söyledi. Vatandaşların nefes alacağı ve sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği alanlar oluşturmak adına ilçe genelinde ki hemen her uygun alanı değerlendireceklerini kaydeden Başkan Acar, “Özellikle görüntü kirliliğine neden olan kamu alanlarını nitelikli sosyal yaşam ve cazibe merkezine dönüştürüyoruz” diyerek Aliağa’ya yeşil alan ağırlıklı, daha nice sosyal mekanların kazandırılacağının müjdesini verdi.

 

VATANDAŞ MEMNUN 

Öte yandan daha önce geçici otopark olarak kullanılan alanı modern bir sosyal yaşam parkına dönüştüren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a ve parkın yapımında emeği geçen tüm belediye personeline teşekkür eden Aliağalı vatandaşlar, ‘Az laf, çok iş’ sloganıyla çalışmalarını sürdüren Aliağa Belediyesi’nin  görsel kirlilik oluşturan alanların  çevre dostu, yeşil alan uygulamalarıyla değerlendirilmesinden  ötürü duyduğu memnuniyeti ifade ediyor.