PETROL İŞ’TEN TÜPRAŞ’A ÇAĞRI

Petrol İş Sendikası Aliağa Şube yönetimi, pandemi sürecinde Tüpraş işçilerinin yaşadıkları sorunlarla ilgi basın açıklaması gerçekleştirdi. Sendika Başkanı Ahmet Oktay yaptığı çağrıda, “Tüpraş işverenini, barışı ve işl...

Özgürses Gazetesi
05:42 -
Abone ol
PETROL İŞ’TEN TÜPRAŞ’A ÇAĞRI

Petrol İş Sendikası Aliağa Şube yönetimi, pandemi sürecinde Tüpraş işçilerinin yaşadıkları sorunlarla ilgi basın açıklaması gerçekleştirdi. Sendika Başkanı Ahmet Oktay yaptığı çağrıda, “Tüpraş işverenini, barışı ve işletme huzurunu bozacak eylemlerinden vazgeçmeye çağırıyoruz.” Dedi.

Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Yönetimi, pandemi sürecinde işçilerin problemleri ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Sendika yönetimi, Tüpraş işverenine çalışma barışını bozan eylemlerini kabul etmediklerini belirtti. Bu durumla ilgili olarak Tüpraş işçilerine mesai çıkışında açıklamada bulunan Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, “ Ülkemiz pandemi nedeniyle zor günlerden geçerken, Tüpraş kesintisiz üretimine devam etmektedir. Ekonominin ihtiyaçlarını ve talebi karşılamak adına Tüpraş işçisi özverili bir çalışma içerisindedir. Salgın boyunca 12 saatlik mesaiyle, çift vardiya sisteminde çalışarak üretimin sürekliliği sağlanmıştır. Sağlık risklerini göze alarak gösterdiğimiz bu gayretlere tüm Türkiye’nin tanık olması ve ülkemize yaptığımız bu hizmet Tüpraş işçisine yeter. Başımız dik. Görev ve sorumluluklarımızın bilinciyle çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Nitekim Tüpraş işvereni bu hakkı, tarafımıza ilettiği yazıyla teslim etmektedir. İlgili yazıda, bu zor sürecin en önemli aktörünün çalışanlar olduğu belirtilmektedir. Özverili çalışmalarımız övülmekte, gayretlerimiz için bize ve ailelerimize teşekkür edilmektedir. Bu teşekkürün gereği, çalışma barışını güçlendirecek yaklaşım ve adımlardan geçmektedir. Ancak Tüpraş işvereni tam tersi bir eylem içerisinde olmuş, aynı yazıda işçinin itiraz ettiği vardiya ve bakım servisi ara dinlenme saatleri değişikliğini dikte etmiştir. Tüpraş işvereni, işçinin moral ve motivasyonunu kırmak, Tüpraş’ta çalışma barışını bozmak için elinden geleni yapmaktadır. Üstelik söz konusu değişiklikler, iş sağlığı ve güvenliği, sağlık risklerinin azaltılması ve çalışanların menfaati ile gerekçelendirilmektedir. Bu değişikliklere aynı gerekçelerle karşı çıkıyoruz.” dedi.