BİLARDO SALONLARI HAFTADA BİR KEZ DENETLENECEK

İzmir Valiliği’nin 30 ilçe kaymakamlığına gönderdiği yazı kapsamında Aliağa’da bulunan bilardo salonları, Covid19 tedbirlerine uyarak faaliyetlerine devam edebilecek.  Faaliyete başlayan bilardo salonlarının Aliağa İlçe Hıfzıssıh...

Özgürses Gazetesi
07:34 -
Abone ol
BİLARDO SALONLARI HAFTADA BİR KEZ DENETLENECEK

İzmir Valiliği’nin 30 ilçe kaymakamlığına gönderdiği yazı kapsamında Aliağa’da bulunan bilardo salonları, Covid19 tedbirlerine uyarak faaliyetlerine devam edebilecek.  Faaliyete başlayan bilardo salonlarının Aliağa İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda haftada en az bir kez denetlenmesi sağlanacak.

Bilardo salonlarında alınması gerekenler önlemler kapsamında müşteriler, randevu ile kabul edilecek. İş yerine müşteri haricinde misafir alınamayacak. Müşterilerin giriş ve çıkış saatleri kayıt edilecek. Müşteriye salona girişten önce ateş ölçümü ve semptom sorgulaması yapılacak. İş yeri girişinde ve içinde müşteriler tarafından kullanılmak üzere el antiseptiği bulundurulacak. Salonda ortak kullanım amacıyla gazete, dergi ve benzerleri bulundurulmayacak. Kullanılan toplar ve istakalar her müşteriden sonra yüzde 70’lik alkol ile dezenfekte edilecek. Bilardo salonunda kafe tarzı yeme içme bölümleri var ise T.C. Sağlık Bakanlığının Restoran, Lokanta, Kafe çalışma rehberine uyulacak. Bilardo masalarının araları en az üçer metre mesafe olacak şekilde yerleştirilecek. Salon alanı buna yeterli değilse masaların birer atlanarak kullanılması sağlanacak. Müşteriler oyun sırasında sosyal mesafe kurallarına uymaya, oyun sırasında maske takmaya devam edecek. Ortam temizliği, dezenfeksiyonu ve havalandırması gerçekleştirilecek. Öte yandan personelin korunmasına yönelik de çeşitli tedbirler alınacak.