Millet Bahçesi projesinde Başkan Koştu esnafın yanında

Esnaflarla gruplar halinde toplantı yapılacak Bergama’nın 25 yıllık hayali olan stadyumun taşınıp, yerine Millet Bahçesi ve Kent Meydanı yapılması projesinde heyecan her geçen gün artıyor. Bergama için yaklaşık bir asırdır haya...

Özgürses Gazetesi
11:20 -
Abone ol
Millet Bahçesi projesinde Başkan Koştu esnafın yanında

Esnaflarla gruplar halinde toplantı yapılacak

Bergama’nın 25 yıllık hayali olan stadyumun taşınıp, yerine Millet Bahçesi ve Kent Meydanı yapılması projesinde heyecan her geçen gün artıyor.

Bergama için yaklaşık bir asırdır hayal olan bu vizyon projenin hayat bulması Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun bir yıldır Ankara’da gece gündüz demeden verdiği mücadele sonucunda artık hayal olmaktan çıktı ve gerçeğe dönüşüyor.

“ESNAFIMIZLA’DA BİR ARAYA GELECEĞİZ”

Yaşanan Koronavirüs salgını nedeniyle geniş çaplı ve kalabalık bir toplantıyı şu aşamada yapamadıklarına dikkat çeken Koştu, “Sosyal mesafe kuralları gereğince yapacağımız geniş kapsamlı görüşmelerimizi henüz gerçekleştiremedik. Esnafımızla görüşmeleri Koronavirüs salgını nedeniyle gruplar halinde yapacağız” dedi.

“ORTAK AKIL, FİKİR BİRLİĞİ İÇİNDE YOL ALACAĞIZ”

Tarih boyunca dünyanın en gözde kentlerinden biri olan UNESCO Dünya Kültür Mirası Bergama’nın geçmişinin ihtişamına yakışacak bir proje için ortak akıl yoluyla hareket edeceğini açıklayan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Fikir birliği içinde yol alacağımız, esnaflarımızın mağdur olmayacağı, aksine kentimizin kanayan yarası haline gelen trafik ve otopark sorununu çözecek, hemşehrilerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak, Dünya Mirası Bergama’ya yakışan, bir projeyi birlikte hazırlamak ve hayata geçirmek en büyük amacımız” dedi.

“AMACIMIZ PROJEYİ HEMŞEHRİLERİMİZLE BİRLİKTE HAYATA GEÇİRMEK”

En doğru projenin hazırlanabilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğine dikkat çeken Koştu, “Kentimizdeki mimarlar ve şehir plancıları ile bir toplantı yaparak konuyu işin uzmanlarına danıştık. Ardından Meslek Odası Başkanları ile bir araya gelerek istişarede bulunduk. Esnaflarımızla da gruplar halinde bir araya geleceğiz. Ayrıca vatandaşlarımızın fikrini almak üzere anket çalışması da yapacağız” dedi.