Dikili TDİOSB’den ilk bilgilendirme toplantısı!

07.11.2019 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığınca kuruluş onayı verilen, Bergama Ticaret Odası, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasy...

Özgürses Gazetesi
01:34 -
Abone ol
Dikili TDİOSB’den ilk bilgilendirme toplantısı!

07.11.2019 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığınca kuruluş onayı verilen, Bergama Ticaret Odası, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve Dikili Belediyesi tarafından ortaklaşa kurulan İzmir Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi’nin (Dikili TDİOSB) ilk bilgilendirme toplantısı Bergama Ticaret Odası’nda yapıldı.

Toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dikili Kaymakamlığı ve Dikili Belediyesi, Dikili ve Bergama İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, İzmir Ziraat Odası, İzmir Ziraat Mühendisleri Odası, Dikili TDİOSB Müteşebbis Heyet Üyeleri, İzmir ilindeki Bitkisel Üretim Kooperatifleri, Dikili ve Bergama’daki potansiyel yatırımcılar ve sera üretimi yapan firmalar katıldı.

Açılış konuşmalarını Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret ÜRPER, Dikili Belediye Başkanı Adil KIRGÖZ, Tarım ve Orman Bakanlığı Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz ORUÇ yaptı.

TDİOSB’ler Daire Başkanı Deniz ORUÇ Türkiye’nin tarımsal kalkınma ve katma değeri yüksek tarımsal ürün üretiminde Tarıma Dayalı İhtisas OSB’lerin dikkatini çekti. Ülkemizde kurulan 21 TDİOSB’nin 6 adedinin sera TDİOSB olduğunu, bunlardan Ağrı Diyadin ve Denizli Sarayköy’ün jeotermal ısıtmalı olduğunu, Dikili TDİOSB’nin İzmir’in ilk, ülkemizin en büyük sera ve jeotermal ısıtmalı TDİOSB olma niteliğini taşıyacağını vurguladı.

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret ÜRPER, söz konusu yatırımın İzmir’in kuzeyinde yeni bir çekim merkezi yaratacağını, 3 milyon m2 büyüklüğe sahip Dikili TDİOSB’de modern, otomasyon sistemine sahip teknolojik seralarda yıllık 80.000 ton kaliteli yaş sebze ve meyve üretiminin yurt içi ve yurt dışı piyasalarına sunulacağı, 3.500 kişiye istihdam sağlanacağı, Dikili örtü altı yaş ve sebze üretiminin ülkemizdeki en önemli merkezi olacağı bilgisini verdi.