Bergama’da, doğalgaz çalışmaları hızlandı

Hava kirliliğinin önlenmesi ve konforlu ısınmanın vazgeçilmesi Doğalgaz ile geç tanışan Bergama’nın sabırsızlıkla beklediği çalışmalar, Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun ısrarlı takibi ile start aldı. Başkan Koştu’nun bakanl...

Özgürses Gazetesi
09:39 -
Abone ol
Bergama’da, doğalgaz çalışmaları hızlandı

Hava kirliliğinin önlenmesi ve konforlu ısınmanın vazgeçilmesi Doğalgaz ile geç tanışan Bergama’nın sabırsızlıkla beklediği çalışmalar, Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun ısrarlı takibi ile start aldı. Başkan Koştu’nun bakanlık düzeyinde yaptığı görüşmelerle Ankara devreye girince, İzmirgaz 2020 bütçesinin önemli bir bölümünü Bergama’ya ayırdı. Ayrıca Aliağa’dan iletim hattının döşenmesi çalışmaları da çok yakın bir zaman da başlayacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Hemşerilerimizin sabırsızlıkla doğalgazın konutlarına gelmesini beklediklerini biliyoruz. Çalışmalar önceki gün Maltepe Mahallesi Harmanyeri Caddesi’nden start aldı. 2020 yılı boyunca devam edecek. İlçemizin büyük bir bölümüne doğalgazı yıl sonuna kadar vermiş olacağız” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “AYKOME’DEN İZİN ALINDIKÇA KAZILAR SÜREKLİ DEVAM EDECEK”

Kısa adı ‘(AYKOME) olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi’nin Bergama’da yapılacak olan yol kazıları ve alt yapı çalışmaları için izin verdiğine dikkat çeken Başkan Koştu, “Kanun gereği AYKOME izin vermeden Doğalgaz çalışması için kazı yapılamıyor. İzin süreci ile ilgili sorun olmadıkça Doğalgaz çalışmaları artık hiç durmayacak. 2020 yılı boyunca devam edecek. Yıl sonuna kadar ilçemizin büyük bir bölümüne Doğalgaz verilmiş olacak. Bizde çalışmaları yakından takip ediyoruz” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “SEÇİM VAADİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ”

Bergama’nın 10 yıldır doğru dürüst hizmet almadığı için bugün bozuk yollarla, çamurla, çukurla mücadele ettiğine dikkat çeken Başkan Koştu, “Önceki belediye yönetimi 10 yıldır ilçeye doğru dürüst hizmet etmedi. Şehrin kalbine adeta hançeri saplayıp otoparksız, yağmurda sel suları içerisinde kalan Kültür Merkezi’ni yaptı. Bugün trafikte sorun yaşıyorsak en önemli neden budur. Ayrıca 10 yıl boyunca ne doğru dürüst yol tamiri yaptılar. Nede bozulan yolları yenilediler. Hep günü kurtarmaya yönelik çalıştılar. İlçemizi hizmete hasret bıraktılar. Sorunları kar topu misali büyüttüler. Şimdi halkımız haklı olarak bu sorunları görmek istemiyor. Bizde bunları sırayla tek tek çözeceğiz. Ancak konuştuğumuz projeler küçük işler değil. Planlama isteyen büyük işler. Onun için hemşerilerimden sabırlı olmalarını bekliyoruz. Önceki 10 yılda çözülmeyen sorunları çözeceğiz. Halkımızın çoğunluğunu ilgilendiren kangrene dönmüş sorunları çözmek yerine, belediyeyi borç batağına götüren önceki yönetimin yapamadıklarını biz yapacağız” dedi.