CHP ALİAĞA İLÇE BAŞKANI ÖZCAN DURMAZ “KAÇAK DÖKÜMÜN HESABINI VERSİNLER”

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz Sosyal Paylaşım ağı Facebook hesabından Güzelhisar Köyüne kaçak olarak dökülen hafriyatın sorumlularının bulunmasını ve en acil şekilde gereğinin yapılmasını yayınladığ...

Özgürses Gazetesi
12:53 -
Abone ol
CHP ALİAĞA  İLÇE BAŞKANI ÖZCAN DURMAZ “KAÇAK DÖKÜMÜN HESABINI VERSİNLER”

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz Sosyal Paylaşım ağı Facebook hesabından Güzelhisar Köyüne kaçak olarak dökülen hafriyatın sorumlularının bulunmasını ve en acil şekilde gereğinin yapılmasını yayınladığı mesajla duyurdu.

Yetkililerden bir açıklama gelmemesi üzerine yayımladığı mesajında Başkan Durmaz; şunları ifade etti. İŞTE ÖZCAN DURMAZ’IN  O  FACEBOOK MESAJI:

“DEĞERLİ ALİAĞALI HEMŞERİLERİM;

GÜZELHİSAR KÖYÜNDEN BÜTÜNŞEHİR YASASIYLA ALİAĞA BELEDİYESİNE DEVREDİLEN ARAZİLERE BİNLERCE KAMYON KAÇAK HAFRİYAT DÖKÜMÜ YAPILARAK ARAZİLER MAHVEDİLMİŞTİR. ANCAK NEDENSE BUNU YAPANLAR BULUNAMAMAKTADIR.

Konu 28 Aralık 2014 tarihinde B. Şehir Bel. Başkanımız Sn. Aziz Kocaoğlu’nun köy ziyaretlerine Aliğa Bel. Bşk. Sn Serkan Acar’la birlikte eşlik ettiğimiz sırada Güzelhisar köylülerince çok büyük bir tepkiyle dile getirilmişti ve pasa dökümü o sırada sürmekteydi. O ziyarette Sn Serkan Acar konuyu bilmediğini ama araştırıp, gerekeni yapacağını söylemişti. Bu konuda şimdiye değin ne yapıldığının kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini bir hafta önce face’de belirtmiştim ama belediye yönetiminden bir cevap çıkmadı.

Güzelhisar köyünden birçok yurttaşımız, Aziz başkanının ziyaretinden sonra konu hakkında nasıl bir gelişme olduğunu bana sordukları için olayı yakından izliyorum.

1- Mülkiyeti Aliağa Belediyesine ait olan ve Aliağa Belediye binasına sadece 8 km uzaklıktaki bir araziye binlerce kamyon hafriyatı kimler dökmüştür ve nasıl olmuş da Aliağa Belediyesi bu olaydan haberdar olmamıştır.

2- Aziz başkanla köye yaptığımız ziyaretten sonra pasa dökümü durmuştur. Ancak geçmişte yapılan dökümün sahibi bulunamamış ve suç ortada kalmıştır.

3- Bu konu yoğun şikayete maruz kalmış; Bimer ve B.Şehire yapılan yazılı şikayetler konunun aydınlatılması için Aliağa Belediyesine gönderilmiştir. Ancak bu konuda hala bir işlem yapılmamıştır.

4- Konuyu soruşturmakla görevli olanlar bir an önce işlerini yapmalı ve Güzelhisar köyünün atadan kalan mera ve tarım arazilerine kaçak döküm yapanlar ortaya çıkarılmalıdır.

5- Suçlular hem yasal cezalarını çekmeli hem de döktükleri hafriyatları temizlemeleri sağlanarak verimli araziler kurtarılmalıdır.

Saygı ve sevgilerimle..”