Atatürk vefatının 81. yıl dönümünde Bergama’da anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yıl dönümünde bütün yurtta olduğu gibi Bergama'da da düzenlenen etkinliklerle anıldı. Anma törenleri Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunma programı ile başladı. Gazi'nin s...

Özgürses Gazetesi
03:40 -
Abone ol
Atatürk vefatının 81. yıl dönümünde Bergama’da anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yıl dönümünde bütün yurtta olduğu gibi Bergama’da da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Anma törenleri Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunma programı ile başladı. Gazi’nin saat 09.05′ de ruhunu teslim edip, ebediyete intikal etmesi anında sirenlerin çalmasıyla saygı duruşu yapıldı. Ardından meşaleler yakılıp İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Bergama Kültür Merkezi’nde Osman Nuri Ersezgin Ortaokulu tarafından hazırlanan 10 Kasım Anma Programı’na geçildi. Programı İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu, İlçe Garnizon Komutanı Tankçı Albay Murat Sağlık, Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, resmi daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar izledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma töreninde Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi. Tiyatro, oratoryo gösterisi, 10 Kasım Anma Haftası münasebetiyle ilçe genelinde düzenlenen şiir, kompozisyon, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam eden tören fuaye alanındaki “Atatürk” konulu resim sergisinin gezilmesiyle son buldu. Osman Nuri Ersezgin Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı program güzelliği ve profesyonelliği ile büyük beğeni aldı.

Afgan Kralı Emanullah Han ve Pakistan Şairi Muhammed İkbal’in Atatürk için söylediği sözler   

Afganistan Kralı Emanullah Han ve Pakistan Milli Şairi ve İslam Alimi Muhammed İkbal’in,  Mustafa Kemal Atatürk için söylediği sözler anma programında dile getirildi. Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olarak, tüm dünyada örnek bir lider olduğuna dikkat çekilen programda, Afganistan Kralı Emanullah Han’ın “O büyük insan yalnız Türkiye için değil, bütün doğu milletleri için de en büyük önderdi.” sözü Pakistan Milli Şairi ve İslam Alimi Muhammed İkbal’in “Bizim aslımız rengi uçmuş bir kıvılcım iken, O’nun bakışı (Atatürk’ün) ile cihanı kaplayan ve aydınlatan bir güneş haline geldik” sözü ile de ifade ettiği gibi Atatürk’ün doğu milletleri için de bir yol gösterici olduğuna, örnek alınan bir lider olduğuna anma programında yer verildi.