BERGAMA’DA TOKİ SEVİNCİ

Bergamalıların uzun yıllardır beklediği TOKİ Konutlarının hak sahipleri, noter huzurundaki kura ile belirlendi. Bergamalıların büyük ilgi gösterdiği kurada adı çıkarak ilk defa ev sahibi olacaklar büyük sevinç yaşadı. Dar gelirli ...

Özgürses Gazetesi
12:06 -
Abone ol
BERGAMA’DA TOKİ SEVİNCİ

Bergamalıların uzun yıllardır beklediği TOKİ Konutlarının hak sahipleri, noter huzurundaki kura ile belirlendi. Bergamalıların büyük ilgi gösterdiği kurada adı çıkarak ilk defa ev sahibi olacaklar büyük sevinç yaşadı.

Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması için yürütülen TOKİ projeleri kapsamında, Bergama’da ilk etapta inşa edilecek 293 konut için Belediye Güzellik Ilıcası Sosyal Tesisleri’nde, 2 bin kişinin katılımı ile noter çekilişi yapıldı. Çekiliş, belediyenin Facebook hesabından canlı olarak yayınlandı.

Toplam 1674 başvurunun yapıldığı projede, kurada ismi okunan vatandaşlar, sevinç gözyaşı dökerken, kurada adı çıkmayanlar ise büyük üzüntü yaşadı. Engelli, emekli, gazi ve şehit yakınlarının öncelikli olarak yararlandığı projede, Bergama Bahçelievler Mahallesi’nde yatay mimari ile inşa edilecek konutların 147’si 2 + 1 planında, 146’sı ile 3 + 1 planında olacak. Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun girişimleri ve bölge milletvekillerinin öncülüğünde TOKİ için 80 dönümlük arazi tahsisi yapılmıştı.

ETAP ETAP DEVAM EDECEK

Çekiliş töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar, kura sonucu ev sahibi olmaya hak kazananlara hayırlı olsun diyerek, kurada adı çıkmayanlar için projenin önümüzdeki dönemlerde etap etap devam edeceğinin de müjdesini verdi.

Uyar: “Hükümetimizin, dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olması için yürüttüğü TOKİ projeleri Bergama’da devam edecek. Belediye Başkanımız Hakan Koştu, Ankara’da olduğundan aramızda değil. Kendisi ilçemize daha başka müjdeler vermek üzere, bir dizi görüşmeler yapıyor. Amacımız ilçemizde ev sahibi olmayan dar gelirli tüm hemşerilerimizin bu projeden yararlanması. Bu nedenle çalışmaları yakından takip ediyoruz. Seçim döneminde söz verdiğimiz gibi, girişimlerimizi hızlandırdık. En kısa sürede, vatandaşlarımıza sağlam ve güvenli bir şekilde konutlarını teslim edeceğiz” dedi.