BERGAMA BELEDİYESİ’NDE”SIFIR ATIK” PROJESİ DEVAM EDİYOR

Bergama Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün çocuklara çevre bilincini kazandırmak için yürüttüğü “Sıfır Atık” projesi çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Bergama Belediyesi’nin İlköğretim okullarına y...

Özgürses Gazetesi
04:32 -
Abone ol
BERGAMA BELEDİYESİ’NDE”SIFIR ATIK” PROJESİ DEVAM EDİYOR

Bergama Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün çocuklara çevre bilincini kazandırmak için yürüttüğü “Sıfır Atık” projesi çalışmaları devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda Bergama Belediyesi’nin İlköğretim okullarına yönelik hazırladığı “Çevre Bilinci Sunumu”na katılan okullar ziyaret edilerek ‘geri dönüşümün amacı, daha güzel çevre için neler yapmalıyız’ konularının anlatıldığı kitaplar hediye edildi. Mert Öztüre İlkokulu’nda öğrencilere kitapları hediye eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, öğrencilerle keyifli sohbetler gerçekleştirdi. Çevre bilincinin özellikle küçük yaşlarda çocuklara kazandırılmasının önemli olduğuna değinen Başkan Koştu, “Çocuklarımıza temiz bir çevre ve güzel bir gelecek bırakmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve eğitimin her alanında onlara destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bergama’da bulunan ilkokullarda çevre bilincinin artırılması için yapılan çalışmalar kapsamında Geri dönüşüm, ambalaj ve atıklar konusunda ülke ekonomisine katkısı, gelişi güzel çevreye bırakıldığında zararları ile sıfır atık konusunda duyarlılığı artırılması ile ilgili bilgileri içeren kitaplar ilkokul 1.2.3. ve 4. sınıf öğrencilerine seviyelerine göre dağıtılıyor.