ENGELLİLER HAFTASI ALİAĞA’DA ETKİNLİKLERLE KUTLANDI!

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği bir dizi etkinlik düzenledi. Engelliler Haftası Aliağa’da biz dizi etkinlikle kutlandı. Engelliler Haftası Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği tarafı...

Özgürses Gazetesi
11:52 -
Abone ol
ENGELLİLER HAFTASI ALİAĞA’DA ETKİNLİKLERLE KUTLANDI!

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği bir dizi etkinlik düzenledi.

Engelliler Haftası Aliağa’da biz dizi etkinlikle kutlandı. Engelliler Haftası Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği tarafından hazırlanan etkinliklerle kutlandı. Etkinliğe Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkan Vekili Mehmedali Özkurt, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, siyasi partilerin ilçe başkanları, engelli vatandaşlar ve aileleri katılım gösterdi.

Etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Engelsiz Kafe’ye geçildi. Engelsiz Kafe’de ilk olarak açılış konuşması Engelliler Rehabilitasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aytaç Bayar tarafından yapıldı. Konuşmasına protokol üyelerini ve misafirleri selamlayarak konuşmasına başlayan Bayar, “ Bildiğiniz gibi 10-16 Mayıs tarihleri arasında engellilerin sorunlarına ve çözüm noktalarına dikkat çekmek amaçlı farkındalık yaratmak için ülkemizde ve ilçemizde değişik etkinlik ve programlar düzenlenmektedir. Ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de engelli bireylerin mimari, ulaşım ve istihdam sorunu bulunmaktadır. Her birey gibi biz engelli bireylerinde bir iş sahibi olup hayatımızı idame etmek en temel haklarımızdan biridir. Bu konuda ülkemizdeki birçok il ya da ilçeden sanayi kenti olmamız nedeni ile daha şanslı olduğumuzu belirtmek isterim. İlçe belediyemizin engelli bireyler için mimari sorunların çözümü yolunda ki istikrarlı gidişatını takdir ediyoruz. İlçemizdeki en büyük sorunlarımızdan biri olan ulaşım sorunu toplu taşıma araçlarının engelli kullanımına uygun olmamasıdır. 5378 sayılı kanuna göre 2018 yılı itibari ile toplu taşıma araçlarının engelli erişimine uygun hale getirilmesi yasal bir zorunluluktur. Bu konuda sorumluluk alanı gereği Büyükşehir belediyemizin çalışmalar yaparak en büyük sorunlarımızdan birini çözmesini bekliyoruz. Engelli olmak kusur değildir. Asıl engel zihinde ve kalptedir. Sevgi, saygı, umut ve azimle bütün engeller aşılabilir. Gerçek engel bu değerleri kaybedenlerdedir. Ülkemde her bireyin bir engelli adayı olmaması için gerekli önlem ve tedbirlerin alınması dileğiyle. Bu mübarek Ramazan ayınızı kutlar, sağlıklı mutlu günler dilerim.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Engelsiz Mehteran Takımı sahne aldı. Mehteran gösterisinin ardından Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları halk oyunlarını sahneledi. Daha sonra Aliağa Ortaokulu öğrencileri step gösterisiyle sahnedeydi. Step gösterisinin ardından Özel Bireylerin ve Özel Öğrencilerin halk oyunları gösterileri sahnelendi. Etkinlikler Hacivat Karagöz gösterisiyle devam etti. Maskot Bando Takımı’da etkinlik kapsamında sahne aldı. Etkinlikte çocuklarda unutulmadı. Palyaçolar yüz boyama gibi etkinliklerle çocukları eğlendirdi.