Güven’den Karabağlar’daki kadın dayanışmasına destek

Güven’den Karabağlar’daki kadın dayanışmasına destek   Karabağlar’da kadın birliği   CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, merkezi Karabağlar’da bulunan İzmir Kadınlar Birliği’nin (İZKAB) üyes...

Özgürses Gazetesi
11:55 -
Abone ol
Güven’den Karabağlar’daki kadın dayanışmasına destek

Güven’den Karabağlar’daki kadın dayanışmasına destek

 

Karabağlar’da kadın birliği

 

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, merkezi Karabağlar’da bulunan İzmir Kadınlar Birliği’nin (İZKAB) üyesi olan yaklaşık 400 kadın ile piknikte buluştu. Birlik ve dayanışma pikniğine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz da katıldı. Milletvekili Güven ve Başkan Selvitopu’nu piknik alanında gören dernek üyeleri çok sevindi. İlk olarak Karabağlar’da yaşayan kadınları dernek faaliyetleriyle tanıştıran ve kısa sürede yaklaşık 1000 (bin) üye sayısına ulaşan İZKAB’ın Başkanı Aydan Nacar, kadınların aktif olması, birlik ve beraberlik içinde etkinliklerde buluşması için çalıştıklarını ve onlara kurs imkanları sağlayarak yeni dünyalar yarattıklarını belirtti. Geleneksel hale getirdikleri pikniklerine de yoğun katılımın olduğunu ve davet ettikleri milletvekili ve başkanlardan geri dönüş olmasından onur duyduklarını kaydeden Nacar,  Milletvekili Güven ve Başkan Selvitopu’na teşekkür etti.

 

‘AYRIŞMALARI KADINLAR BİTİRİR’

 

Yoğun bir kadın topluluğunun içinde olmaktan mutlu olduğunu, İZKAB üyelerinin birçok etkinliğine katılmaya çalıştığını belirten CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven ise kadın dayanışmasının önemine değindi. Güven, “Kadınlarımız birlik olursa ülkemizde son zamanlarda yaratılmaya çalışılan toplumsal ayrışmaların da önüne geçeriz. Ben de bir anne ve kadın olarak her şeye rağmen kadınlarımızın yaşamda verdiği mücadeleyi çok iyi biliyor ve onlara her konuda destek olmaya çalışıyorum. İZKAB üyesi arkadaşlarımız da büyük bir özveri ile kısa sürede Karabağlar’da geniş kitlelere ulaştı. Onlarla zaman geçirmek bizim için de çok önemli” diye konuştu. Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu’da “Ülkemiz, kadınların azmi ve becerisi ile aydınlığa kavuşacaktır. Kadınları birbirleriyle tanıştırarak dernek çatısı altında toplayan ve onlara çeşitli kurslar ile özgüvenlerini sağlamada destek olan İZKAB yöneticilerini kutluyorum” dedi.