Travel Turkey’de “Bergama Seni Çağırıyor” Dediler

Türkiye’nin önde gelen turizm fuarı organizasyonu Travel Turkey, bu yıl 36 ülkeden ve 60 ilden toplam 1179 katılımcı ile kapılarını 10.kez açtı. Türkiye’den ve dünyanın farklı yerlerinden turizm profesyonellerinin Fuar İzmir’de ...

Özgürses Gazetesi
05:15 -
Abone ol
Travel Turkey’de “Bergama Seni Çağırıyor” Dediler

Türkiye’nin önde gelen turizm fuarı organizasyonu Travel Turkey, bu yıl 36 ülkeden ve 60 ilden toplam 1179 katılımcı ile kapılarını 10.kez açtı.

Türkiye’den ve dünyanın farklı yerlerinden turizm profesyonellerinin Fuar İzmir’de bir araya geldiği Travel Turkey’de her yıl olduğu gibi UNESCO Dünya Mirası Bergama’da yerini aldı.

2014 yılında özverili bir çalışma ile kısa sürede UNESCO Dünya Mirası Listesine girmeyi başararak dünyanın 999. mirası olan ilkler şehri Bergama, tarihi güzellikleri, kültürü ve yöresel lezzetleri ile dört gün boyunca konuklarını ağırlayacak.

Özellikle son dönemde turizmde yaşanan sıkıntılar nedeni ile gerçekleştirdiği etkinlikler ve projelerle yerli turizm konusunda büyük atılımlar gerçekleştiren Bergama Belediyesi, Bergama Ticaret Odası, Bergamalı seyahat acenteleri ve turizmcileri ile fuardaki konuklarına Bergama’nın birbirinden güzel değerlerini tanıtarak Bergama’ya davet edecek.

Fuarın ilk gününde Bergama standını ziyaret eden katılımcılar Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in ev sahipliğinde Bergama hakkında bilgi edindiler.

Bergama Ticaret Odası ve Bergama Belediyesi işbirliğinde üç yıldır devam eden Bergama Seni Çağırıyor projesi fuarda öne çıkan tema oldu. İç turizmi canlandırmaya yönelik başlatılan projede dördüncü yıla girilirken Bergama Standını ziyaret eden katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Bu yıl 31 Mart – 20 Mayıs 2017 tarihleri arasında İzmirliler Bergama’ya ücretsiz ulaşım sağlanacağını belirten Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper: “Ülkemizde genel olarak turizmde gerileme yaşanmıştır. Ancak bizler bu olumsuzlukların kurumlar olarak beraber çalışarak üstesinden geleceğiz. Dördüncü yılına girilen projemiz hala ilk günkü gibi ilgi görmeye devam ediyor olması bizleri ayrıca mutlu ediyor” dedi.