15 Temmuz unutulmayacak!

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar 15 Temmuz hain darbe girişiminin demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçtiğini belirterek “5 yılı geride bırakmış olmamıza rağmen, dünya tarihinde yerini alan 15 Temmuz hain girişimi sanılmasın ki un...

Özgürses Gazetesi
01:52 -
Abone ol
15 Temmuz unutulmayacak!

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar 15 Temmuz hain darbe girişiminin demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçtiğini belirterek “5 yılı geride bırakmış olmamıza rağmen, dünya tarihinde yerini alan 15 Temmuz hain girişimi sanılmasın ki unutuldu. Buradan hareketle demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti, Kurtuluş Savaşımızla başlayan ve son alarak 15 Temmuz 2016’da yeniden alevlenen Türk Milleti’nin mücadele ruhu ile sonsuza dek yaşayacaktır” dedi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Bu vatanın her bir ferdi ve kurumu ile birlikte göstermiş olduğu destansı mücadele, alınan derslerle birlikte geleceğe de ışık tutmaktadır. Zira, bugün dahi kurumlara kök salmış, sistemi sarmalamış bir yapının temizlenmesi devam ederken, benzer oluşumların ülkeye vereceği zarar da dikkatle analiz edilmelidir” diye konuştu.
Türkiye’nin hedeflerinin ve gitmek istediği yolun, bu yol olmadığının altını çizen Başkan Yorgancılar “Küresel ekonomi, pandeminin de yarattığı etkilerle farklı bir değişim ve dönüşüm süreci içindedir. Hedeflerimize ulaşmanın, ürettiğimizi satmanın, yeni işbirlikleri ile siyasi ve ekonomik olarak güçlenmenin yolu bu dönüşüme dahil olabilmektir. Kaynaklarımızı ve enerjimizi ülkemizi geriye değil, ileriye götüren konulara ve alanlara yöneltmemiz, stratejik adımları belirlememiz gerekmektedir” dedi.
Aklın ve bilimin ışığında hareket edildiği takdirde ilerlenebileceğini vurgulayan Yorgancılar şunları söyledi: “Bu farkındalıkla; ülkemizin kurucusu, varlığımızın sebebi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği laik Türkiye Cumhuriyeti’ni karanlık güçlerden arındırarak, daha ileriye taşımak, gençlerimizi akıl ve bilimin ışığında daha nitelikli yetiştirmek gayesi için elbirliği ile çok çalışmalıyız. 15 Temmuz şehitlerimize bir kez daha Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyor, gazilerimizi minnetle anıyoruz”