BERGAMA KÖFTESİ, ARTIK TESCİLLİ BİR LEZZET

Bergama Ticaret Odası, Bergama Köftesi'nin Coğrafi İşaret Tescili'ni aldı. BERTO Başkanı Lütfi Kolat, Bergama Köftesi Coğrafi İşaret Tescil Belgesi'ni Ankara'da, Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanı Hakan Kızıltepe'den teslim aldı. ...

Özgürses Gazetesi
09:02 -
Abone ol
BERGAMA KÖFTESİ, ARTIK TESCİLLİ BİR LEZZET

Bergama Ticaret Odası, Bergama Köftesi’nin Coğrafi İşaret Tescili’ni aldı. BERTO Başkanı Lütfi Kolat, Bergama Köftesi Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ni Ankara’da, Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanı Hakan Kızıltepe’den teslim aldı.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan BERTO Başkanı Kolat; “Oda olarak bölgemize özgü değerleri korumak ve bilinirliğini arttırmak için Coğrafi İşaret Tescili konusuna çok önem veriyoruz. Yine Bergama Ticaret Odası girişimleriyle geçtiğimiz yıllarda Bergama Kozak Çam Fıstığı, Bergama Graniti ve Bergama Parşömen’inin de Coğrafi İşaret Tescili alınmıştı. Nihayet Bergama Köftesi’ni de uğraşlarımız sonucunda tescil ettirdik.
Bu tesciller hem bu değerlerimizi gelecek nesillere aktarabilmek için koruyor, hem de bilinirliğini arttırarak bölgemizin tanıtımına katkı sağlıyor. Bunun yanında bu tescil, gramajından içine eklenenlere kadar tüm tarifiyle birlikte sadece Bergama’ya özgü olduğunu gösteriyor ve taklitlerinin yapılmasının da önüne geçilmiş oluyor. Bir ürünün korunup gelecek kuşaklara aktarılması da, o bölgede o ürünü üreten üreticilere ekonomik olarak büyük katkıda bulunuyor.
Dünyada ve ülkemizde her gün daha fazla kişi Coğrafi İşaret’in önemli olduğu bilincine varıyor. Ülkemizdeki pek çok yerde sadece Coğrafi İşaret Tescil’li ürünleri görüp, tadıp, deneyimlemek için turlar düzenlenmeye bile başlandı. Bergama Çığırtması ve Bergama Tulum Peyniri’nin Coğrafi İşaret Tescili’ni alabilmek için yürüttüğümüz çalışmalar da hızla sürüyor” dedi.