ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN KUŞLARA YUVA

Aliağa Belediyesi, soğuk havalardan en fazla etkilenen kuşların doğal yaşamlarını kolaylaştırmak, ısınma ve yemek ihtiyaçlarını daha güvenli ortamlarda yapmalarını sağlamak amacıyla sahil bandına ‘Bülbül Yuvası’ yerleştirdi. ...

Özgürses Gazetesi
09:15 -
Abone ol
ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN KUŞLARA YUVA

Aliağa Belediyesi, soğuk havalardan en fazla etkilenen kuşların doğal yaşamlarını kolaylaştırmak, ısınma ve yemek ihtiyaçlarını daha güvenli ortamlarda yapmalarını sağlamak amacıyla sahil bandına ‘Bülbül Yuvası’ yerleştirdi.

İnsan elinin ulaşamayacağı ve kuşların kendilerini güvende hissedebilecekleri şekilde tasarlananbülbül yuvası, ahşap odaları ve görünümüyle de vatandaşların dikkatini çekiyor.Sahil bandında ‘Ertan Çaplık Sevgi Yolu’ üzerindeki bülbül yuvasının imalatı ise Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapıldı.

Bu uygulama ile soğuk havalarda kendilerine güvenli yerler arayan kuşlar, daha rahat koşullarda hayatlarını sürdürebilecek. Uygulama ilk günden itibaren vatandaşların takdirini topladı. Fen İşleri ekipleri gerekli görülmesi halinde yuvaların seri üretimlerini yapacak ve ilçe genelinde belirlenen noktalara yerleştirecek.