Ak Parti’de  Kongre süreci

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, 5. Olağan Kongre takvimi  ile ilgili açıklamalar da bulundu. Akbulut,“ AK Parti'nin önümüzdeki hedefi; başlayan Beşinci Olağan Kongre Sürecimizle birlikte 2015 seçimlerinden başarıyla çık...

Özgürses Gazetesi
01:18 -
Abone ol
Ak Parti’de  Kongre süreci

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, 5. Olağan Kongre takvimi  ile ilgili açıklamalar da bulundu. Akbulut,“ AK Parti’nin önümüzdeki hedefi; başlayan Beşinci Olağan Kongre Sürecimizle birlikte 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak, milletimize söz verdiğimiz gibi 2023, 2053, 2071 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmaktır.”

Basın mensuplarıyla Aliağa Ak Parti binasında bir araya gelen Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Ak Parti döneminde Türkiye’nin yükseliş dönemini yaşadığını belirterek,” AK Parti ülkemizin siyasi tarihine ‘Yükseliş Dönemi’ olarak kaydedilecek bu süreçte gayretli ve inançlı çalışmalarla birçok ‘Yapılamaz’ denilen icraatı gerçekleştirdi. Hayaller gerçek oldu. Ülkemizin ve insanımızın gelecek ümidini pekiştirdi. Memleketimizin çehresini değiştirdi. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma, adaletten emniyete kadar her alanda ülkemize ve insanımıza yakışır hamleler ortaya koydu. Başlatılan, bitirilen ve hala devam eden büyük projelerle insanımıza haklı bir özgüven kazandırdı. Ekonomimiz büyüdü, Türkiye bölgemizde ve dünyada itibarlı ve güvenli bir ülke haline geldi.” dedi.

Beşinci olağan kongre sürecine de değinen Akbulut,“ AK Parti’nin önümüzdeki hedefi; başlayan Beşinci Olağan Kongre Sürecimizle birlikte 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak, milletimize söz verdiğimiz gibi 2023, 2053, 2071 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmaktır. Milletimizin bizden beklentisi budur. Bugüne kadar siyaseti güçlendiren ve itibar kazandıran partimiz Beşinci Olağan Kongresinden elde edeceği güç, birlik beraberlik anlayışı ve kongrelerden çıkaracağı enerji ile milli iradeyi hâkim kılmaya devam edecektir.Kongrelerimiz Türkiye’mizin büyük hedeflere ulaşmasının kaynağıdır. Kongrelerimiz çözüm süreci irademizin kaynağıdır. Kongrelerimiz; Yeni Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacı olan Yeni Anayasanın Aziz Milletimizle buluşturulma iradesinin kaynağıdır. Kongrelerimiz tüm vesayet kalıntılarının, paralel yapının, milletimize musallat olan tüm musibetlerin tasfiye edilmesinin kaynağıdır.Kongrelerimiz yeni Türkiye yolunda atılacak adımların, gerçekleştirilecek mimarinin meşruiyet kaynağıdır.” diye konuştu.

Kongre takviminden de bahseden Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut,” Gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Kongre takvimi 15 Eylül 2014 tarihinde başlamıştır. 22 Şubat 2014 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile Büyük Kongreden önceki süreç tamamlanmış olacaktır. 5. Olağan Kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delege seçimleridir. Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Bunun için delege seçimleri köy, mahalle ve beldelerimize kayıtlı tüm üyelerimizin katılımı ile mahallinde ve sandık konularak yapılacaktır. Delege seçimleri partimizin ve toplumumuzun her kesimini kucaklayan adil bir anlayış ile Tüzüğümüzde ve Yönetmeliğimizde belirtilen kıstaslar ve ilkeler göz önüne alınarak gerçekleştirilecektir. İlçemizdeki delege seçimleri tüm köy ve mahallerimizde  18 Ekim 2014 günü aynı gün ve saatte yapılacaktır. Böylece parti içi demokrasinin ve seçmenimizle bütünleşmenin en önemli temeli köy ve mahallerimizde atılmış olacaktır. Daha sonra Kongre takvimine uygun olarak 1 Kasım – 31 Aralık 2014 tarihleri arasında ilçe Kongreleri ve 22 Kasım 2014 – 22 Şubat 2015 tarihleri arasında da İl Kongreleri gerçekleştirilecektir. ” dedi.