Dikili sahillerini çocuklar fethetti

Dikili Belediyesi’nin düzenlediği Dünya Çevre Günü etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu   Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün hazırladığı etkinliklere...

Özgürses Gazetesi
11:40 -
Abone ol
Dikili sahillerini çocuklar fethetti

Dikili Belediyesi’nin düzenlediği Dünya Çevre Günü etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu

 

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün hazırladığı etkinliklere çok sayıda öğrenci katıldı. Büyükşehir Yasasıyla Dikili sınırlarına dâhil edilen Çandarlı’da da düzenlenen etkinliklerde yüzlerce öğrenci, çevre gönüllüsü tişörtleri ve şapkalarıyla sahil şeridinde bulunan atıkları tek tek topladı. Atatürk Meydanı’na kurulan bitkisel atık yağ ile ambalaj atıkları ve mavi bayrak stantlarıyla halka yönelik bilgilendirme yapıldı. İlköğretim okulları arasında Dünya Çevre Günü ile ilgili yapılan resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler de Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’u ziyaret ederek, ödüllerini aldı.

 

Öğrenciler kumsala akın etti

 

Dikili’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamalarında, çevre bilincinin arttırılması ve çevre sağlığının oluşturulmasında temizliğin önemine dikkat çekmek için düzenlenen sahil mıntıka temizliği, Büyükşehir Yasası ile mahalle olarak Dikili’ye bağlanan Çandarlı’da da öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Sahilde bir araya gelen öğrenciler, mıntıka temizliğinde bulunarak, çevreye ve doğaya sahip çıktıklarını belirttiler. Yüzlerce öğrenci kumsala akın ederek çöpleri tek tek topladı. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, düzenlenen etkinliklerle, çevreyi temiz tutmanın önemine dikkat çekildiğini belirterek, “Çocukların temiz ve sağlıklı bir çevre bilinciyle yetişmesi geleceğimiz için büyük bir önem taşıyor. Çevreyi, doğayı koruyarak güzelleştirmek ve gelecek nesillere sağlıklı yarınlar bırakmak hepimizin bilinçli bakışıyla mümkün olacaktır. Çevreye verilen zarar, geleceğimizi tehdit ederek sağlıklı ve temiz yarınlarımızın önüne çıkacak en büyük engeldir. Daha yeşil bir dünya, daha temiz ve sağlıklı yarınlar için çevreye verilen zararın hep birlikte önüne geçelim. Daha mutlu yarınlar bizi bekliyor” dedi.

 

Dereceye giren öğrencilere Başkan Tosun’dan ödül

 

Dünya Çevre Günü ile ilgili ilköğretim okulları arasında 5 Haziran Çevre Günü konulu yarışma düzenlendi. Gerçekleştirilen yarışmada şiir ve resim dallarında ilk 3’e giren öğrenciler ödüllerini almak üzere Dikili Belediyesi Başkanı Mustafa Tosun’u makamında ziyaret ettiler. Yarışmada dereceye giren Çandarlı Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerine Okul Müdürü Hakan Ergüner ve Sınıf Öğretmeni Özcan Aksakal eşlik etti. Öğrenciler, Dünya Çevre Günü ile ilgili şiirlerini okuyup resimlerini gösterdiler. Dereceye girenleri canı gönülden tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Başkan Tosun, öğrencilere hediyelerini takdim etti. Yarışmada dereceye girenler ise şöyle; resim dalında 1’inci Nehir Aksakal, 2’inci Fınar Hale Kara, 3’üncü Ceren Öğe olurken, şiir dalında Nurcan Şahin 1’inci, Ceren Öge 2’inci, Nehir Aksakal 3’üncü oldu.