ALTO’dan Aliağa Belediye Başkanına Tebrik Ziyareti

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) yönetimi, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve Yönetim Kurulu Ü...

Özgürses Gazetesi
11:47 -
Abone ol
ALTO’dan Aliağa Belediye Başkanına Tebrik Ziyareti

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) yönetimi, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hamdi Erdem, Uğur Akyıldız, Ekrem Toker, T. Kürşad Tanrıkulu, Şenol Dönmez ile Genel Sekreter Takdir Yarış 30 Mart yerel seçimler sonrası göreve seçilen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Adnan Saka: “Marka şehir olmanın yolu birlik ve beraberlikten geçer”

Ziyarette konuşan TOBB Mesleki Eğitim Kurulu Başkanı ve ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa için yeni bir döneme girildiğini belirterek, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ortak paydalarının Aliağa olduğuna vurgu yapan Başkan Saka, “Kentimize katma değer katan herkesin yanındayız. Eğer bir marka şehir olmak istiyorsak, bunun yolu birlik ve beraberlikten geçer.  Aliağa; enerji sektörü, sanayisi, ticareti ve lojistiğiyle birçok avantajı içinde barındıran çok yönlü bir kent. Biz de bu şehrin hizmetindeyiz. Hepimiz, aynı dili konuşuyoruz. Tek amacımız da şehrimize katkı sağlamak. Bunun gayreti içerisindeyiz” dedi.

Göreve başladıkları günden bugüne kadar en çok vurgu yaptıkları konuların başında, şehirdeki tüm kurum ve kuruluşlarla birlik ve beraberlik içerisinde çalışma kabiliyetini geliştirmenin geldiğini ifade eden Başkan Saka, “Bunu da sağlamak adına tüm girişimleri yapıyoruz. Seçimler artık geride kaldı. Geleceğin güçlü Aliağa’sını kurmak için hep birlikte el ele vererek, kentimizi hedeflediğimiz noktaya getirmeliyiz” diye konuştu.

Serkan Acar: “Tüm mesaimizi geleceğin Aliağa’sını kurmak için harcıyoruz”

ALTO’nun yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise,  Aliağa ağır sanayisiyle, kimya sanayisiyle, enerji sektörüyle, demir çelik firmaları ve gemi sökümüyle, limanları, organize sanayi bölgesi ve ulaşım imkânları ile büyüyor, gelişiyor ve ülke ekonomisine daha büyük katkılar sağlamaya devam ediyor. Bu sebeple büyüyen, gelişen Aliağa’nın geleceğini planlamamız gerekiyor. Aliağa’nın en önemli sorununu, kentin belirli bir merkeze yığılması olarak görüyoruz. Şu an 81 bin olan Aliağa’nın nüfusunun yapılacak yeni yatırımlarla birlikte önümüzdeki 10 yıl içerisinde 250 binlere yaklaşması öngörülüyor. Bu büyümeye paralel olarak şimdiden planlanma yapılması gerekiyor. Onun için yeni yerleşim yerlerinin açılması, eğitim, sağlık ve alt yapı gibi konuları geleceğin Aliağa’sına hazır hale getirmemiz gerekiyor; ancak kentimiz şuan da bu nüfus artışı ve büyümeye hazır görünmüyor. Bu nedenle göreve geldiğimiz günden itibaren mesaimizin tamamını Aliağa’yı geleceğe hazır hale getirmek için harcıyoruz ve inşallah çalışmalarımızla şehrimizi daha iyi noktalara taşıyacağız. Buna inancım tam” dedi.