BERGAMA BELEDİYESİ, İZMİR’İN İLK “BEBEK DOSTU BELEDİYESİ” SEÇİLDİ

Bergama Belediyesi T.C Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı ‘Bebek Dostu Kurum’ projesi kapsamında, İzmir iline bağlı belediyeler içerisinde “Bebek Dostu Belediye” unvanını almaya hak kazanan ilk belediye oldu.   T.C Sağl...

Özgürses Gazetesi
01:39 -
Abone ol
BERGAMA BELEDİYESİ, İZMİR’İN İLK “BEBEK DOSTU BELEDİYESİ” SEÇİLDİ

Bergama Belediyesi T.C Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı ‘Bebek Dostu Kurum’ projesi kapsamında, İzmir iline bağlı belediyeler içerisinde “Bebek Dostu Belediye” unvanını almaya hak kazanan ilk belediye oldu.

 

T.C Sağlık Bakanlığı’nın anne sütü ile beslenmeyi teşvik etmek ve bebek sağlığını geliştirmek amacıyla ‘Bebek Dostu Kurum’ projesini başlattı. Proje kapsamında Bergama Toplum Sağlığı Merkezi’nin de desteği ile Bergama Belediyesi’ne ait 3 sosyal tesiste bebeği olan anneler için bebeğin ihtiyaçlarının da karşılanabileceği emzirme odaları düzenlendi. Bergama Kültür Merkezi BerKM, Bergama Belediyesi Kleopatra Ilıcası Sosyal Tesisleri ve Bergama Pazar Yeri’nde düzenlenen odalar halkın kullanımına sunuldu. İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün yaptığı değerlendirme sonucu ise Bergama Belediyesi İzmir iline bağlı Belediyeler içerisinde “Bebek Dostu Belediye” unvanını almaya hak kazanan ilk belediye oldu.

 

Bergama Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Turgay Keser; “Anne sütünün ve emzirmenin desteklenmesi ve sürdürülmesi için ilk ve önemli doğru uygulama bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesinin sağlanmasıdır. Bu kapsamda Bakanlığımızın anne sütü ile beslenmeyi teşvik etmek, bebek sağlığını geliştirmek ve hatalı anne sütü uygulamalarını en aza indirmek amacıyla başlattığı ‘Bebek Dostu Kurum’ projesi kapsamında Toplum Sağlığı Merkezimiz ve Bergama Belediyesi işbirliği ile Belediyeye ait 3 sosyal tesiste emzirme odaları düzenlenmiş ve halkın kullanımına sunulmuştur. İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün yaptığı değerlendirme sonrasında Bergama Belediyesi İzmir iline bağlı Belediyeler içerisinde “Bebek Dostu Belediye” unvanını almaya hak kazanan ilk belediye olmuştur. Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç’i ve onun nezdinde projeye destek veren Zabıta Müdürlüğü çalışanlarını tebrik eder ve ilgi ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

 

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Bergama Belediyesi olarak sosyal projelerimizle toplumun her kesimine ulaşmaya çalışıyoruz. Yaşlılarımız için evde bakım hizmeti, engelli vatandaşlarımız için rehabilitasyon merkezi, engelsiz taksi, gençlerimiz için yaşam boyu eğitim merkezi bunlardan bazıları. Bu çalışmalar doğrultusunda bebeği olan annelerimiz için belediyemize ait 3 sosyal tesisimizde emzirme ve ihtiyaç odaları düzenledik. Belediye binamızda da bir odayı düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu konuda bize destek veren Bergama Toplum Sağlığı Merkezimize ve bizi İzmir iline bağlı belediyeler içerisinde “Bebek Dostu Belediye” unvanına layık gören İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” dedi.