Celal Süslü yeniden başkan seçildi!

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi 8. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Tek listenin çıktığı genel kurulda Celal Süslü yeniden başkan seçildi. Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı Alia...

Özgürses Gazetesi
01:49 -
Abone ol
Celal Süslü yeniden başkan seçildi!

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi 8. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Tek listenin çıktığı genel kurulda Celal Süslü yeniden başkan seçildi.

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı Aliağa Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Genel kurul toplantısına 259  dernek üyesinin yanı sıra Alevi  Kültür Dernekleri  Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Görer, Alevi Kültür Dernekleri  Genel Saymanı Ferhat Bakan, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı  Memedali Özkurt, CHP İlçe Başkanı Gülşen Cirit, ADD Başkanı Erol Ertürk, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede faaliyet raporu okunduktan sonra 3 yıllık Celal Süslü yönetiminin tüm faaliyetleri, geçmiş döneme ve gelecek üç yıllık sürece ait tahmini bütçe oy birliğiyle kabul edildi.

“BAŞLARI SIKIŞINCA AKILLARINA GELİYORUZ”

Kongrede kısa bir konuşma gerçekleştiren başkan Celal Süslü, “Biz Aleviler yaşadığımız bu güzelim ülkede inancımızı, kültürümüzü yaşama ve gelecekte yaşatmak için mücadele veriyoruz. Bu ülkede yaşayan 20 milyonu aşkın Alevi var ve bu Alevilerin haklı talepleri var. Bunun en başında da cem evlerimiz ve çocuklarımızın geleceği var. Çocuklarımız zorla imam hatip okullarını yönlendirilip, asimile edilmeye çalışılıyor. Cem evlerimize yasal statü verilmiyor nasıl ki camiler ibadethane ise, bizimde cem evlerimiz ibadethanemizdir. Kabul etseniz de etmeseniz de bu böyledir. Ne yazık ki devleti yöneten iktidar 15-16 yıldır Alevileri görmezden gelip bizlerin haklı taleplerini kulaklarını tıkıyorlar. Bazen görüyorlar, ne zaman seçimlerde. Başları sıkışınca akıllarına geliyoruz. Son yapılan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde cem evlerin hukuki statüye kavuşturacağız demişlerdi. Hani nerde, neden yapmıyorlar. Bu ülkenin asli ver hukuki yükümlülerini eksiksiz yerine getiren biz Alevilerin, inançsal ve yaşamsal taleplerinin mutlaka ve mutlaka hukukun üstünlüğünü egemen kılarak, Alevilerin haklı taleplerini yerine getirme zorunluluğu vardır. ” ifadelerini kullandı.

Yoğun katılımın sağlandığı genel kuruludaki başkanlık seçiminde tek listede katılan Celal Süslü Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi Başkanlığına seçildi.

YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:

Seçim sonuçlarına göre yönetim kurulu asıl üye listesi Celal Süslü, Himmet Bakır, Sabiha Ciritoğlu, Niyazi Özdoğan, Selami Pektaş, Aziz Kaya, İsmet Güleç’den oluşurken, Yedek Yönetim Kurulu üye listesi de Cevdet Şener, Mehmet Işık,İsmail Kartal, Zeynep Keser, Erdal Yılmaz, Suat Çiçekdağ,  Hüseyin Gül ’den oluştu. Fikri Temur, Ercan İme, Erdal Bakır’da Denetleme Kurulu Asıl Üyesi, Bülent Karaman, Mehtap Özbay, Necati Pektaş Denetleme Kurulu Yedek Üyesi seçildi.

Haber: Mehmet DARCAN