MARAŞ KATLİAMI ALİAĞA’DA PROTESTO EDİLDİ!

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi üyeleri 1978 Maraş Katliamı’nı protesto etmek için bir araya geldi. Saat 12.00’de Cemevi önünde bir araya gelen Alevi Kültür Dernekleri Şube üyeleri Maraş Katliamı’nın 39. Yıldönümünde b...

Özgürses Gazetesi
01:37 -
Abone ol
MARAŞ KATLİAMI ALİAĞA’DA  PROTESTO EDİLDİ!

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi üyeleri 1978 Maraş Katliamı’nı protesto etmek için bir araya geldi.

Saat 12.00’de Cemevi önünde bir araya gelen Alevi Kültür Dernekleri Şube üyeleri Maraş Katliamı’nın 39. Yıldönümünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.  Basın açıklamasına CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve parti üyeleri,  Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk ve Alevi Kültür Dernekleri İzmir Şubeleri de katılım gösterdi.

Yapılan açıklamada Alevi Kültür Derneği Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü şunları dile getirdi: “Bilindiği gibi 19-25 Aralık 1978 tarihinde kanlı Maraş’ta büyük bir zulüm yaşandı. Maraş’ta resmi kayıtlara göre 111, gayri resmi kayıtlara göre 500 Alevi canımızın gerici – ülkücü çeteler tarafından vahşice öldürülmesinin üzerinden 39 yıl geçti. Ancak yaralarımız daha dünkü gibi taze. İşkence ile öldürülen insanları,  karnındaki bebeğiyle öldürülen kadınlar, kazana atılan çocuklar, satırlarla doğranan insanlar, döve döve öldürülen yaşlılar insanın kanını donduracak türden vahşice, hoyratça bir saldırı gerçekleştirildi. Bu gün Orta doğuda İŞİD çetelerinin yaptığı katliamların benzeri 39 yıl önce Maraş’ta yaşandı. İnsanların içini öyle kin bürümüştü ki doğmamış bebeği bile katlettiler.

Maraş’ta bunlar yaşanırken Alevilerin yoğun olduğu mahalleler yerle bir edilirken bu insanlık dışı olaylar devlet, asker ve polis tarafından günlerce seyredildi. Belediyeden yapılan anonslar, camilerden yapılan çağrılar adım adım katliamın habercisiydi ancak hiçbir önlem alınmadı, eğer önlem alınsaydı olaylar bu noktaya gelmezdi. Sinemanın bombalanmasını bahane ederek olayların gerçekleştiğini söyleseler de, bu katliam ne bir rastlantı ne de halkın galeyana gelmesi sonucu olmuştu. Olaylar aylar öncesinden planlamış ve programa konulmuştur. Maraş’ta olan planlı ve örgütlü bir faşist saldırıydı. Bu katliamın amacı 12 Eylül faşist darbeye zemin hazırlamak ve Maraş’ta başlayıp tüm ülkede Aleviler üzerinden baskı kurmak ve Alevileri sindirmekti. Katliamın üzerinde 39 yıl geçti ama bu katliamda sorumluluğu bulunanlar ya hiç yargılanmadan kurtuldular ya da göstermelik dava dosyaları ile yargılanıp beraat ettirildiler. Tüm bunlarsın yanında vahşeti kınamak, canlarımızı anmak da yasaklandı. Bizler her ne kadar katliamlardan ders alısın aynı acılar tekrar yaşanmasın desek de Aleviler üzerindeki kirli oyunlar devam etmektedir. Örgütlü bir toplumu yok etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Birliğimizi beraberliğimizi daha da büyüterek yarına daha güçlü çıkmak zorundayız. “39. Yılında Maraş Katliamın” gerçekleştirenleri ve onları koruyanları nefretle kınıyoruz, aramızdan ayrılan canlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.” Dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardında n katılımcılar dağıldılar.