Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nden 80 öğrenci üniversiteli oldu!

Bergama Belediyesi’nin Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde açtığı ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu meyvesini verdi. Üniversiteye girmeyi hak kazanan 80 öğrenci Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e teşekkür ziyaretinde bulundu. ...

Özgürses Gazetesi
08:10 -
Abone ol
Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nden 80 öğrenci üniversiteli oldu!

Bergama Belediyesi’nin Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde açtığı ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu meyvesini verdi. Üniversiteye girmeyi hak kazanan 80 öğrenci Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Bergama Belediyesi, üniversite sınavlarına girecek olan Bergamalı öğrencilerin sınavlara daha hazırlanabilmesi amacıyla ‘Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde ücretsiz kurs açtı. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümlerinde tüm branş öğretmenleri tarafından verilen kurslardan 200 öğrenci yararlandı. Öğrencilere eğitim için kitap ve testler belediye tarafından ücretsiz olarak verildi. Kursa katılan öğrencilerden 80’i sınavı kazanarak çeşitli üniversitelerin tıp, diş hekimliği, mimarlık, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, maliye, sınıf öğretmenliği gibi 45 ayrı bölüme yerleşmeye hak kazandı.

EĞİTİM YARDIMI DEVAM EDECEK

Üniversiteyi kazanmanın mutluluğunu yaşan öğrenciler Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i ziyaret etti. Öğrenciler kendilerini Belediye Meclis Salonu’nda kabul eden Başkan Gönenç’e, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde açılan ücretsiz kurs nedeniyle teşekkür etti. Ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu ve başarıdan dolayı gururlandığını ifade eden Başkan Gönenç ise; “2018 yılı yüzdelik dilimlerinde yakalanan başarı ve sonrasında çoğunuzun hedeflediği üniversiteye girmesi beni çok mutlu etti. Bu başarınızı benimle paylaştığınız içinde çok teşekkür ederim. Sosyal belediyecilik anlayışımız ile göreve başladığımız günden bu yana eğitimin her alanında sizlerin yanında olmaya çalıştık. Yıl boyunca açtığımız ücretsiz kurslarla iyi bir hazırlık dönemi geçirmenizi amaçladık. Bu desteği sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

BURS YARDIMI

Başkan Gönenç ayrıca, Bergama Belediyesi’nin 7 yıldır Üniversiteyi kazanan Bergamalı öğrenci ailelerine eğitim yardımı yaptıklarını da hatırlatarak, bu yardımdan yararlanmak isteyenlerin belediyeye müracaat edebileceklerini söyledi.

Kendisini ziyarete gelen öğrencilere tek tek kazandıkları bölümü soran Başkan Gönenç, daha sonra gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.