KINIK BATI TRAKYALI BALKANLAR DERNEĞİ’NİN GENEL KURULU YAPILDI

Kınık Batı Trakyalılar Balkanlar Kültür Ve Dayanışma Derneği’nin Genel Kurulu geçtiğimiz Pazar günü saat 18.00'da Kınık Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Genel Kurula Ege Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Ko...

Özgürses Gazetesi
02:19 -
Abone ol
KINIK BATI TRAKYALI BALKANLAR DERNEĞİ’NİN GENEL KURULU YAPILDI

Kınık Batı Trakyalılar Balkanlar Kültür Ve Dayanışma Derneği’nin Genel Kurulu geçtiğimiz Pazar günü saat 18.00’da Kınık Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Genel Kurula Ege Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Kocaman, Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer, Ak Parti Kınık İlçe Başkanı Sami Mollahamet, Kınık Batı Trakyalılar Ve Balkanlar Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Öktem ve dernek üyeleri katıldı. Toplantıda konuşma yapan Ege Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Kocaman “Kınık Belediye Başkanı Doktor Sadık Doğruer’in çabalarıyla 2009 yılında kurulan Kınık Batı Trakyalı Balkanlılar Derneği Kınık’ta hızla gelişmekte. Bugüne kadar dernekte görev alan arkadaşlarımıza teşekkür eder, yeni seçilecek arkadaşlara başarılar dilerim” dedi.

Kınık Belediye Başkanı Doktor Sadık Doğruer yaptığı konuşmada “2009 yılında hep birlikte derneğimizi kurduk. 2014 yılına kadar hep beraber çalıştık. 2014 yılında Belediye Başkanı seçilmemle birlikte dernekteki aktif görevlerden uzaklaşmak zorunda kalsam da derneğe her türlü destek vermekten elimi çekmedim. Başkanlığım sırasında Yunanistan’a gidip Sadık Ahmet’i anma programına katılım sağladım. Eylül ayında gerçekleştirdiğimiz Hasat Festivali’nde Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet’in katılımıyla Poyracık Mahallesi’nde Sadık Ahmet Parkı’nın açılışını yaptık. İkinci dönemimizde nasip olursa Yunanistan, Bulgaristan ve Makedonya’yı kapsayacak Balkan turu yaparak, ilçemizde yaşayan Balkan göçmenlerinin atalarının yaşadığı yerleri göstermeyi planlamaktayız. Bundan sonraki süreçte derneğe yine her türlü desteği vermeye devam edeceğim” dedi.

KINIK BELEDİYE BAŞKANI ONURSAL BAŞKAN SEÇİLDİ

Divana verilen önergeyle Derneğin Kurucu Başkanı olan Kınık Belediye Başkanı Doktor Sadık Doğruer oy birliğiyle Onursal Başkan seçildi. Daha sonra yapılan seçimlerde Dernek Başkanlığı’na tek aday olarak giren mevcut Başkan Hasan Öktem tekrar seçildi. Yönetim Kurulu Üyeliklerine Hasan Ahmetçik, Oğuz Göçmen, Abdülsamet Yılmaz, Cevdet Şen, Evren Karakaş ve Fatih Kartal seçildi.