“Biz bölgemizin plânlı ve kaliteli bir şekilde büyümesini istiyoruz”

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper , Başkan Yardımcısı Levent Akçay , Yönetim Kurulu Üyeleri  Tahir Erdoğan ,  Hakan Karcı ,  Ertuğ Canoğlu , Meclis Üyeleri Ibrahim İrfan Dericioğullari, Hüseyin Paksoy , Azam ...

Özgürses Gazetesi
05:03 -
Abone ol
“Biz bölgemizin plânlı ve kaliteli bir şekilde büyümesini istiyoruz”

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper , Başkan Yardımcısı Levent Akçay , Yönetim Kurulu Üyeleri  Tahir Erdoğan ,  Hakan Karcı ,  Ertuğ Canoğlu , Meclis Üyeleri Ibrahim İrfan Dericioğullari, Hüseyin Paksoy , Azam Ziya Güç  ve Genel Sekreter Gülay Koç ‘un gerçekleştirdiği ziyarette ESBAŞ Ceo’su Dr. Faruk Güler , Ceo Danışmanı Mehmet Pulak , Pazarlama ve Kiralama Müdürü Göktürk Altınbaş , Pazarlama ve Kiralama Direktörü Murat Özgürtaş ve Teknik İşler Direktörü Yusuf Kılınç ile görüşüldü.

İlk olarak Ceo Danışmanı Pulak ile birlikte Teknoloji Merkezini gezen  Bergama Ticaret Odası Meclisi burada  ESBAŞ’ın kuruluşu ve  kurucusu olan Kaya Tuncer hakkında bilgiler aldı.

Ardından ESBAŞ’ın  Serbest Sanayi Bölgesi içerisinde hizmet ve destek verdiği kuruluşların ürettiği malzemelerin bulunduğu salon gezildi.

Konferans Salonuna geçen BERTO Meclisi ESBAŞ Ceo’su Dr. Faruk Güler ile görüştü. Görüşmede ESBAŞ’ın Serbest Sanayi Bölgesinin bünyesinde bulunan kuruluşlara sağladığı yararlardan ve  aynı zamanda ülke ekonomisine getirdiği faydalardan bahseden Güler “Her gün yüzlerce kişi iş için müracaat ediyor.  Buradaki şirketler istihdam anlamında büyük fayda sağlıyor, dedi.   Bölgede faaliyet gösteren toplam 174 firmadan 76’sinin yabancı sermayeli yatırım 96 ‘sinin yerli sermayeli yatırım  olduğu, 530 ESBAŞ çalışanı ile 21.000 kişiye istihdam sağlandığı, toplam yatırım ve ticaret hacimleri hakkında bilgiler verdi. Bergama  Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper Bergama’da da kurulacak olan Serbest Sanayi bölgesinin de  istihdam anlamında  büyük yarar getireceğini temenni ettiklerini belirtti. Bergama Serbest Sanayi Bölgesi ile birlikte çok iş yapacağız, beraber çalışmamız lazım , dedi.  İzmir ve İstanbul arasında yapılan yeni yolun bölgeyi canlandıracağı ve Bergama için en büyük avantaj olduğunu belirten Ürper “ Kendisi ve ailesi için iyi yaşam şartları isteyen yönetici kadronun Bergama’yı tercih etmesi sağlanacak “ dedi. Amaçlarının Bergama’ya daha iyi hizmet etmek olduğunu ve 4 sene içerisinde hayata geçecek olan Serbest Bölge yatırımlarının doğru yönetilmesi gerektiğini belirtti. Biz bölgemizi kaliteli bir şekilde büyütmek istiyoruz diyen Ürper  bu süreçte hem  bölgeye olacak göçün kontrol edilip kalifiye iş gücünün çekilmesi hem de çevreye zarar vermeden bu büyümenin gerçekleştirilmesinin önemini belirtti.  Görüşmeden sonra gerçekleşen sunumda Pazarlama ve Kiralama Direktörü Murat Özgürtaş Serbest Bölge yerleşkesi hakkında bilgiler verdi. ESBAŞ’ın bölge içerisine sağladığı doğalgaz , telekomünikasyon , elektrik , eğitim , sağlık gibi imkanlara değindi.  Özgürtaş  ayrıca dünyaca ünlü şirketlerin Serbest Bölgeyi  tercih etme sebeplerinden bahsetti.