BERGAMA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDEN MESLEK LİSESİ EĞİTİMİNE DESTEK

Yaklaşık 1,5 yıl önce Bergama Organize Sanayi Bölgesi tarafından Bergama Endüstri Meslek Lisesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilen parselin “BOSBİ-Bergama Endüstri Meslek Lisesi Tapu Teslim Töreni” Bergama Ticaret O...

Özgürses Gazetesi
01:52 -
Abone ol
BERGAMA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDEN MESLEK LİSESİ EĞİTİMİNE DESTEK

Yaklaşık 1,5 yıl önce Bergama Organize Sanayi Bölgesi tarafından Bergama Endüstri Meslek Lisesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilen parselin “BOSBİ-Bergama Endüstri Meslek Lisesi Tapu Teslim Töreni” Bergama Ticaret Odası Sosyal Tesisi Tonoz’da gerçekleştirildi.

Törene, İlçe Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ahmet Telek, Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Bergama Organize Sanayi BölgesiYönetim Kurulu Başkan Vekili Fikret Ürper, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkan Vekili ve Bergama OSB Müteşebbis Heyet Başkanı İbrahim Gökçüoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Toplantıda Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Işıldak,Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Erdoğan, Meclis Üyesi Ertuğ Canoğlu, Genel Sekreter Gülay Koç, CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, Ak Parti İlçe Başkanı Hakan Koştu,İyi Parti İlçe Başkanı Nuri Çiftçi, MHP İlçe Eski Başkanı Mehmet Emin Yaramış da konuklar arasındaydı.

Beş yıllık sürede hizmete açılacak ve içerisinde piyasanın kaldırabileceği, dinamik, çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte bölümlerin olacağı konusunda bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, “ Yaklaşık 750 öğrenci kapasiteli, modern eğitim ile klasik eğitimi unutturacak, örnek ve tematik bir lise olmasını öngörüyoruz” şeklinde konuşarak, bu konuda öncülük eden Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper’e, BOSBİ Başkanı Ahmet Telek, İlçe Kaymakamı Osman Nuri Canatan ve Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e teşekkürlerini iletti.

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper,“Kurulacak Meslek Lisesi’nin Türkiye’de trend olan organize sanayi bölgeleri içerisinde kurulması ile birlikte Ege Bölgesi Sanayi Odasına bağlı Organize Sanayi Bölgeleri içerisinde ilkini Bergama Organize olarak gerçekleştirmemiz ayrı bir gurur ve övünç verici bir olay. Öğrencilerin çalışacakları iş ortamlarına yakın bulunmaları ve buralarda staj görmeleri öğrencilere iş hayatı açısından oldukça faydalı bir uygulama olacak. Dolayısıyla bölgemizin kalkınması için Organize Sanayimiz destek verecek, okulumuz da Organize Sanayi Bölgemize destek verecek. Burada öncelik kendi insanımızı yetiştirmek.Bu bölgede yetişen gençlerimizin nitelikli iş gücü oluşturarak iş bulmasını ve kendi bölgemizin istihdamını oluşturmakta çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu fikrin oluşumunda emeği geçen geçmiş dönem BOSBİ Başkanı Hüseyin Vatansever’e, geçmiş dönem Bergama Ticaret Odası Başkanları Ali İhsan Süter, Melih Kahraman’a ve diğer yöneticilere teşekkürlerimi iletiyorum. Açılacak Meslek Lisesi’nin bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bergama Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Telek’in konuşmasının ardından tören tarafların imzaları atmasıyla son buldu.