DİKİLİ’DE DEVE GÜREŞLERİ NEFESLERİ KESTİ

İzmir'in Dikili ilçesinde gerçekleştirilen 28. Geleneksel Deve Güreşleri Etkinlikleri nefesleri kesti. Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 107 namlı pehlivan devenin areneya çıktığı güreşleri  güzel havayı fırsat bilen binlerce va...

Özgürses Gazetesi
10:45 -
Abone ol
DİKİLİ’DE DEVE GÜREŞLERİ NEFESLERİ KESTİ

İzmir’in Dikili ilçesinde gerçekleştirilen 28. Geleneksel Deve Güreşleri Etkinlikleri nefesleri kesti. Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 107 namlı pehlivan devenin areneya çıktığı güreşleri  güzel havayı fırsat bilen binlerce vatandaş ilgiyle izledi.

Dikili Belediyesi tarafından Dikili Deveciler Derneği işbirliğinde  Çandalı’da düzenlenen geleneksel deve güreşlerine 107 namlı pehlivan deve katıldı. Heyecanın doruklara ulaştığı ve renkli görüntülerin yaşandığı güreşler öncesinde Dikili Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Tosun, güreş arenasını dolaşarak güreşleri izlemeye gelen vatandaşları selamlayıp,  sevgi buluşması gerçekleştirdi. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un ev sahipliğinde yapılan güreşleri Dikili Belediyesi Meclis Üyeleri Hakan Başaran, Engin Özkan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Taner Şen, Fen İşleri Müdür Vekili Buğra Akın, Dikili Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şenol, İzmir Denizlililer Derneği Başkan Yardımcısı Süleyman Naz ve dernek üyeleri ile Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Çekiçci de izledi.

Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Dikili’de geleneksel hale getirilen deve güreşleri Türk turizminin gözde yerlerinden biri olan Çandarlı’da gerçekleştirildi. Belediye ekiplerince Çandarlı Mahallesi’ndeki 80. Yıl Cumhuriyet Sahası Orhan Hassoy Spor Tesisleri’nde oluşturulan özel arenadaki müsabakalara Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinin çeşitli ilçelerinden gelen 107 namlı pehlivan deve çıktı. Sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikleri 3 bine yakın güreşsever izledi. 55 müsabakanın düzenlendiği ve güreş meydanından kaçan develerle, başlayıp da bitmesi bir olan müsabakaların heyecan kattığı güreşler esnasında havanın da güzel olmasını fırsat bilen 7’den 70’e binlerce deve güreşi sevdalısı mangalını, etini, içeceğini kaparak güreş alanında özel olarak hazırlanan römork ve kamyon kasalarında yerini aldı. Etkinlikler öncesi Dikili Belediyesi Halkoyunu Ekibi ile Atatürk İlkokulu öğrencilerinin sunduğu  zeybek gösterisi dakikalarca alkış aldı.

Çekişmeli Geçen Müsabakalar Sonucunda Kupalar Sahiplerini Buldu

En büyük ilgiyi kupa güreşlerinin gördüğü etkinlikte Kaymakamlık kupalarını Salihli’den Zonguldaklı ve Kozak’tan Zorbey, Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü kupalarını Sarayköy’den Çılgın Nazmi ve Harmandalı’dan Tekeli Hasan 2, Dikili İlçe Jandarma Komutanlığı kupalarını Dikili’den Yakamoz ve Nazilli’den Çılgın Aras, Dikili Şoförler ve Otomobilciler Odası kupaları Zeytindağ’dan Teodora ve Havran’dan Sabuncu kazanırken, Dikili Belediye Başkanlığı kupalarında da Sarayköy’den Eren Efe ve Nazilli’den Boncuk Yakup  isimli pehlivan develer zafere ulaştı.