BERGAMA BELEDİYESİ YENİ YILA, YENİ PROJELER İLE BAŞLADI

İzmir’in en geniş coğrafyasında bulunan, çok katmanlı kültüre ve tarihe sahip olan UNESCO Dünya Mirası Bergama, yapılan, başlanılan ve başlanılacak olan projeleriyle yeni yılda da dikkatleri üzerine çekecek. Sosyal yaşama sağladı...

Özgürses Gazetesi
04:40 -
Abone ol
BERGAMA BELEDİYESİ YENİ YILA, YENİ PROJELER İLE BAŞLADI

İzmir’in en geniş coğrafyasında bulunan, çok katmanlı kültüre ve tarihe sahip olan UNESCO Dünya Mirası Bergama, yapılan, başlanılan ve başlanılacak olan projeleriyle yeni yılda da dikkatleri üzerine çekecek.

Sosyal yaşama sağladığı kazanımve tamamladığı projeleriylesıkça gündeme gelen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, yeni projelerin düğmesine bastı. Başkan Gönenç, 2009 yılında belediye başkanı olmasının ardından Bergama Kültür Merkezi (BerKM), 350 araç kapasiteli çok katlı otopark, Taziye Evi, Aquapark, Futbol Akademi Tesisleri, Erdal Önder Kapalı Spor Salonu ve Tenis Kortları gibi birçok eseri ilçeye kazandırmıştı.  Bu projelerden özellikle Bergama Kültür Merkezi adından çok bahsettirdi. Kısa zamanda Bakırçay’ın sanat mabedi haline gelerek açıldığı 8 Ekim 2016’dan buyana etkinlikleriyle 30 bin sanatseveri ağırladı. 8 bin çocuğun tiyatro ile buluşmasına aracılık etti.

2017’DE TEMELLERİ ATILDI, 2018’DE HİZMETE GİRECEK PROJELER

2017’nin son aylarında ise yepyeni projelerin temelleri atıldı. Ağustos ayında ilçedeki devlet hastanesine gelen yüzlerce vatandaşın uzun süren tedavi süreçlerinde barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve hasta yakınlarına destek olabilmek amacıyla “Hasta Yakını Konuk Evi” projesi başlatıldı. Proje Haziran ayında tamamlanacak.Eylül ayında ise 900 küçükbaş ve 300 büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak olan “Modern Hayvan Pazarı” başlatıldı. 11 bin metrekarelik alana yapılacak olan proje Mayıs ayında tamamlanacak.Ekim ayında ise yüzme sporunun da yapılabileceği “Yarı Olimpik Yüzme Havuzu” yapımına başlanıldı. Bin 500 metrekarelik alana yapılacak olan proje yine Ekim ayında tamamlanarak Bergamalıların hizmetine girecek.

YENİ PROJE ÇAMLIPARK

İlçe merkezini canlandırmayı amaçlayan“Çamlıpark Düzenleme Projesi” içinde çalışmalar sürüyor. Projeyle vatandaşların kullanabileceği çay bahçesi, restoran ve oyun alanları yeniden düzenlenecek. Tüm bunların yanı sıra 2014 yılında UNESCO Dünya Mirasına giren Bergama’nın tarihi ve turistlik alanlarıyla ilgili restorasyonçalışmaları da projelendirilerek devam ediyor.

FARKINDALIK YARATAN SOSYAL PROJELER

Kentin insanlarını sosyal risklerden korumak, yoksullukla mücadele etmek ve sosyal adaleti sağlamak amacıyla biçimlendirilen projeler ise yeni yılda da devam ediyor. Bergama Belediyesi Aşevi ile ihtiyaç sahibi 500 ailenin evine her gün yemek götürülüyor. Bakacak kimsesi olmayan, yemek yapamayacak durumda olan hasta, yaşlı, engelli yada kimsesiz vatandaşlara ise evde bakım hizmeti veriliyor. Bunun için oluşturulan belediye ekibi ayda 100 eve gidiyor. Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde ise üniversiteye hazırlanan öğrencilere, ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları veriliyor. Sayısal, sözel ve eşit ağırlıklı bölümlerinde tüm branş öğretmenleri tarafından verilen derslerden 200 Bergamalı öğrenci faydalanıyor. Engelli vatandaşlara özel, meslek edindirme kursları ve Engelsiz Taksi hizmeti ile destek olunuyor.

Yapılan projeler ve gerçekleştirilen sosyal aktiviteler ile ilgili ise Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği merkeze insanı alan projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Hazırladığımız tüm projeleri sosyal yaşamı canlandırmak ve katkı koymak amacıyla gerçekleştiriyoruz. Bu kentin insanlarını sosyal risklerden korumak, yoksullukla mücadele etmek veeğitim projelerimizi oluştururken dikkate aldığımız en önemli belirleyiciler oluyor. Tabii ki yol, su, ulaşım, park vb. altyapı çalışmaları belediyelerin zaten yapması gereken görevleri arasında. Bu çalışmalarımız ‘Büyükşehir Yasası’ sonrası, Büyükşehir belediyemiz ile birlikte titizlikle sürüyor. Ancak biz bu çalışmalarımızın yanında, yaşamı daha kolaylaştıran ‘daha yaşanabilir bir Bergama’ hedefini temel ilke olarak belirledik” diyor.